Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 00:29

Έτοιμη η αίθουσα καινοτόμων θεραπειών στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Τη νέα αίθουσα Σωματικής Αυτογνωσίας και Συναισθηματικής Ρύθμισης, το κόστος της οποίας καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές, εγκαινιάζει αυτήν την Παρασκευή το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας. Οι δωρεές για τη δημιουργία της αίθουσας προσφέρθηκαν στη μνήμη του μαθητή του σχολείου Οδυσσέα...

Πρόκειται για μία αίθουσα καινοτόμων θεραπειών,  όπου τα παιδιά θα μπορούν να ασκούνται σε κατάλληλες συνθήκες, με ειδικού πάχους στρώματα που απορροφούν τους κραδασμούς και την πρόσθετη πίεση, για την αποφυγή τραυματισμών, να χρησιμοποιούν μπάλες pilates για stretching ή διατάσεις σε ρολά και ενδυνάμωση σε σφήνα ή πολύζυγο, να εκπαιδεύονται στην όρθια θέση σε  ορθοστάτη ειδικά διαμορφωμένο. Επιπλέον, σκοπός αυτής της αίθουσας είναι η αποφόρτιση. Ο χώρος αποπνέει μια ιδιαίτερα ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να ασκούνται στην χαλάρωση – στην βαθιά αναπνοή – στην εστίαση στο σώμα- στην ρύθμιση των συναισθημάτων τους και την διαχείριση του άγχους με σκοπό την καλύτερη εσωτερική ισορροπία.

Στα πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, δημιουργήθηκε μια θέση Η/Υ με πρόγραμμα της HeartMath, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην  εκπαίδευση πολλών μαθητών για την διαχείριση του άγχους και την αύξηση της αποδοτικότητας – ανθεκτικότητας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις Διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ  και αυτισμού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, το κόστος της αίθουσας καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές, για τις οποίες το Ειδικό Σχολείο ευχαριστεί θερμά φίλους και συνανθρώπους που συμμετείχαν, προσθέτοντας ότι η νέα σχολική αίθουσα ανεγέρθη «στη μνήμη του Οδυσσέα, μαθητή του σχολείου, ο οποίος την 28η Οκτωβρίου του 2018, έφυγε από κοντά μας για να συνεχίσει το Ταξίδι του».

Τα εγκαίνια και η παρουσίαση της νέας αίθουσας θα πραγματοποιηθούν στις  10.00 το πρωί της Παρασκευής (22 Μαρτίου) αμέσως μετά την σχολική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.