Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 18:35

Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα χωροθέτησης του περιμετρικού και οι κατά το δήμαρχο "βιλαράδες"

Υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα χωροθέτησης του περιμετρικού και οι κατά το δήμαρχο "βιλαράδες"

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 
ΤΟΝΙΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ

Παράνομη, υποστηρίζει ιδιοκτήτης ελαιοπερίβολου, είναι η τροποποίηση της χωροθέτησης του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Ο ιδιοκτήτης είναι αποφασισμένος να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το υπουργείο υποστηρίζει ότι η χάραξη δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ ο δήμαρχος μίλησε για «βιλαράδες» (ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων) που πάνε να δημιουργήσουν πρόβλημα!

Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι η μεγάλη μετατόπιση του κόμβου του Νέδοντα προς τα δυτικά είναι παράνομη, γιατί έρχεται σε αντίθεση με όσα προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη απόπειρα επίταξης και αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της γης του είναι επίσης παράνομη. Πέραν αυτού, σημειώνει ότι η μετατόπιση εξαφανίζει την περιουσία που δημιούργησε ο πατέρας του.
Ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, Γιάννης Καρνέσης, ο οποίος σήμερα είχε συναντήσεις με κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον αυτοκινητόδρομο και τον περιμετρικό, δήλωσε από την πλευρά του ότι η χωροθέτηση του περιμετρικού είναι έργο «αδειοδοτημένο περιβαλλοντικά, δεν πάσχει. Αυτό είναι δεδομένο και ισχυρό». Επιπλέον, σημείωσε ότι αλλαγές στη χωροθέτηση «δεν προβλέπεται να γίνουν. Το έργο έχει πάρει την τελική του μορφή και κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή. Άλλωστε η γέφυρα του Νέδοντα, που είναι και το κρίσιμο κομμάτι, σηκώθηκε και θα φτάσει σύντομα στο τελικό του ύψος, κάτι που καθορίζει και τη μηκοτομή όλου του δρόμου».
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, παρενέβη, κάνοντας το ερώτημα-σχόλιο: «Και αν κανένας έχει καμιά βίλα εκεί και χτίζει;». Με αφορμή το σχόλιό του, ρωτήθηκε αν πραγματικά κάτοικοι με βίλες δημιουργούν προβλήματα και μίλησε για «βιλαράδες», τους οποίους προειδοποίησε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στη χωροθέτηση.
Στ.Μ.