Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 23:29

Σε Αρφαρά, Πήδημα και Άγιο Φλώρο ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σε Αρφαρά, Πήδημα και Άγιο Φλώρο ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ-ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 
Δέκτες παραπόνων από τους κατοίκους των Αρφαρών, του Πηδήματος και του Αγίου Φλώρου για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αγροτικό οδικό δίκτυο αλλά και για τα θέματα της παραβατικότητας, έγιναν ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Οικονομάκος, με τον δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο τάσο Νιάρχο καθώς και με άλλους υποψήφιους συμβούλους. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι επιλογή των δημοτικών αρχών των τελευταίων χρόνων ήταν τα έργα βιτρίνας και όχι εκείνα που στηρίζουν τον αγροτικό τομέα, όπως το αγροτικό οδικό δίκτυο, ενώ για την παραβατικότητα υπογράμμισαν ότι η αντιμετώπισή της είναι έργο της αστυνομίας και όχι του Δήμου…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας σημειώνεται για την περιοδεία στα Αρφαρά, το Πήδημα και τον Άγιο Φλώρο ότι “από τις επαφές με τον κόσμο, τις συζητήσεις και τις ομιλίες αναδείχτηκε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της αγροτικής παραγωγής, των αγροτικών δρόμων και της παραβατικότητας.

Στους κατοίκους των χωριών ο Δημήτρης Οικονομάκος σημείωσε τις πολλές παρεμβάσεις προς τη Δημοτική Αρχή  μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο για τους αγροτικούς δρόμους των Αρφαρών. Χρήματα για αναπλάσεις, έργα βιτρίνας και εκθέσεις υπήρχαν αλλά για αγροτικούς δρόμους διέθεταν ελάχιστα και σε ρυθμούς χελώνας. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα δεν έχει γίνει πλήρη αποκατάσταση σε δρόμους  που χάλασαν με τις πλημμύρες του 2016. Αντιπλημμυρικό έργο ούτε ένα όπως και στον υπόλοιπο δήμο πράγμα που εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων για νέες καταστροφές.

Για το ζήτημα της παραβατικότητας για άλλη μια φορά σημειώσαμε πως είναι ευθύνη της αστυνομίας και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος όπως ορίζει για αυτού του είδους τα εγκλήματα. Η αστυνομία με βάση τον προσανατολισμό όλων των κυβερνήσεων είναι για να φυλάει επιχειρηματίες, να καταστέλλει διαδηλώσεις και όχι για την πάταξη του εγκλήματος. Οι υποσχέσεις των άλλων συνδυασμών ότι θα λύσουν το πρόβλημα είναι μεγάλο ψέμα. Πολλοί από αυτούς είχαν θέση ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια και συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση στηρίζοντας τις πολιτικές των μνημονίων που προέβλεπαν κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων και  περιορισμό του δημοσίου τομέα γενικά. Παράλληλα με τα μέτρα φτωχοποίησης που πάρθηκαν εκτίναξαν την ανέχεια και οδήγησαν σε αύξηση της εγκληματικότητας. Ευθύνη του δήμου δεν είναι η εγκληματικότητα είναι το ζωντάνεμα των χωριών με το κατάλληλο φωτισμό, τους κατάλληλους δρόμους, η δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, τα σχολεία και τα πάρκα και σε αυτά η δημοτική αρχή παίρνει κάτω από τη βάση”.