Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 14:04

Βολές Γ. Δέδε κατά Π. Τατούλη από την Καλαμάτα

Περιοδεία στην Καλαμάτα πραγματοποίησε την Τρίτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, ξεκινώντας από την Πανεπιστημιακή Σχολή και το ΤΕΙ Πελοποννήσου…

Ειδικότερα, κατά τις επισκέψεις του στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο Γιώργος Δέδες είχε συναντήσεις τόσο με τους αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ, Ευστράτιο Γεωργόπουλο και Γιώργο Σταθά, όσο και με τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αλέξιο Σαββίδη, με τον οποίο συζήτησαν την πρότασή του για τη δημιουργία «Ιστορικού μονοπατιού» στην Πελοπόννησο, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών, το 2021, από την έναρξη της Επανάστασης και την Εθνική Παλιγγενεσία. Επίσης, κατά την επίσκεψή του στο ΤΕΙ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού και συνομίλησε με τον πρόεδρό τους, Γιώργο Αγγουρά, για τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Πιστεύουμε ότι η μέχρι τώρα σχέση του θεσμού της Περιφέρειας με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πελοποννήσου είναι ακρωτηριασμένη», επεσήμανε σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Δέδες και πρόσθεσε ότι «εάν η ψήφος των πολιτών, μας αναδείξει νέα περιφερειακή αρχή, έχουμε ένα think tank, μια δεξαμενή σκέψης, που παραγωγικά, πνευματικά και πολιτιστικά μπορεί να ωθήσει την αναπτυξιακή διαδικασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» επισκέφθηκε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας και μίλησε με πολίτες κι επιχειρηματίες, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε περιοδεία σε Θουρία, Μικρομάνη, Άρι και Αρφαρά, όπου είχε σειρά ουσιαστικών επαφών με τους κατοίκους των δημοτικών και κοινοτικών ενοτήτων.
Επίθεση κατά Τατούλη
Ερωτηθείς από  δημοσιογράφους για το επίμαχο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων , ο κ. Δέδες ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης  ΣΔΙΤ με τον ανάδοχο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, επιρρίπτοντας αποκλειστικά την ευθύνη στην απερχόμενη περιφερειακή Αρχή, «για τις παλινωδίες-όπως είπε- που βιώσαμε όλοι το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τις απαλλοτριώσεις και τις αποφάσεις του ΠΕ.ΣΥ, για την κακή τεχνική και οργανωτική προετοιμασία που αναστέλλουν και εμποδίζουν την εξέλιξη του έργου».
Αναφερόμενος στις υποβληθείσες προτάσεις των έργων που ενέκρινε το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ο κ. Δέδες τόνισε ότι απουσιάζουν παντελώς όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται, προκειμένου τα έργα αυτά  να έχουν πιθανότητες πραγματοποίησης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, δεν υπάρχουν πλήρεις αδειοδοτήσεις, δεν υπάρχουν πόροι, δεν υπάρχουν οι αναλυτικές αναφορές εργασιών και ποσών, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα!». Εξαπολύοντας  βολές κατά του νυν Περιφερειάρχη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φαίνεται πως ο κ. Τατούλης δεν έχει κουραστεί να επιδίδεται στο προσφιλές του παιχνίδι των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, με τα οποία έχει συνηθίσει να πολιτεύεται. Έχουν κουραστεί όμως οι πολίτες να βλέπουν τα πυροτεχνήματα αυτά να σκάνε και να μην αφήνουν τίποτα, παρά τον μαύρο ουρανό της οπισθοδρόμησης πάνω από την Πελοπόννησο.
»Γι’ αυτό, στις 26 Μαΐου θα δείξουν την πόρτα της εξόδου σε αυτό το σύστημα και θα ανοίξουν δρόμους σε άλλες πολιτικές, όπου τα έργα αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Θα ανοίξουν νέους δρόμους στην επόμενη και καλύτερη μέρα που αξίζει η Πελοπόννησος και οι άνθρωποί της».