Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 22:42

Βαριές κατηγορίες κατά Τατούλη από Νίκα στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα

Βαριές κατηγορίες κατά Τατούλη από Νίκα στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ 
Επίθεση χωρίς τέλος κατά του Πέτρου Τατούλη εξαπέλυσε το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Είπε, ανάμεσα στις πολλές άλλες κατηγορίες, ότι οι εταιρίες της οικογένειας του Πέτρου Τατούλη παίρνουν το μεγάλο ποσοστό των έργων και μάλιστα με τεράστιες εκπτώσεις όμως στη συνέχεια “με ένα σωρό τεχνάσματα” οι εκπτώσεις καταλήγουν σε κέρδη. Στην εκδήλωση διαβάστηκε και γραπτό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός καλεί: “...δείξτε λοιπόν την πόρτα σε εκείνους που έπαιξαν στα ζάρια το μέλλον της Περιφέρειάς μας. Σε όλη αυτή την ανεκδιήγητη παρέα που κορόιδεψε χωρίς ντροπή τους Πελοποννησίους”...

Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”, Παναγιώτη Νίκα, βρίσκεται στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού και το έχει παραχωρήσει δωρεάν ο ιδιοκτήτης του, δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής, πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων και της παρουσίασης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Παναγιώτη Νίκα παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, Μαρία Οικονομάκου και Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, πολιτευτές της Ν.Δ. και άλλοι παράγοντες.  

Ο κ. Νίκας μετά τον αγιασμό ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι αντίπαλοί του, σε πολιτικό επίπεδο όπως είπε, είναι ο συνυποψήφιός του Γιώργος Δέδες και ο Πέτρος Τατούλης, αν και για τον πρώτο αφιέρωσε ένα μικρό μέρος της ομιλίας του ενώ για τον δεύτερο όλο το υπόλοιπο.

“Αντίπαλοί μου σε αυτόν τον αγώνα, όχι σε προσωπικό επίπεδο, σε πολιτικό επίπεδο, είναι πρώτα ο γενικός γραμματέας Υποδομών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο κ. Δέδες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας και συνέχισε τονίζοντας ότι ως δήμαρχος “είχα μια καλή συνεργασία μαζί του” όμως “για πέστε μου, επιτρέπεται 40-50 μέρες πριν από τις εκλογές να περιφέρεται με το κρατικό αυτοκίνητο του γενικού γραμματέα Υποδομών και να μοιράζει έργα και χρήματα τώρα”. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο δρόμο Καλαμάτας, Μεσσήνης, Ριζομύλου, Πύλου, Μεθώνης, χαρακτηρίζοντας ως ανέκδοτο τις εξαγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την άμεση δημοπράτησή του και την έναρξη κατασκευής του στις αρχές του 2020.

“Ο άλλος μου αντίπαλος είναι ο Πέτρος ο Τατούλης” είπε αμέσως μετά ο Παναγιώτης Νίκας και υπογράμμισε ότι με τον περιφερειάρχη “δεν έχομε καμία ιδεολογική, καμία πολιτική σχέση και καμία σχέση σε επίπεδο τρόπου άσκησης της διοίκησης. Για μένα ο Πέτρος ο Τατούλης, ο απερχόμενος περιφερειάρχης, είναι η επιτομή του λαϊκισμού, της ψηφοθηρίας και του πολιτικαντισμού”.

Είπε ο Παναγιώτης Νίκας ότι ο Πέτρος Τατούλης είναι λαϊκιστής γιατί τάξει ότι θα φεύγουν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας διαστημόπλοια που θα μεταφέρουν τουρίστες στο διάστημα τη στιγμή όμως που ο περιφερειάρχης έχει αφήσει στο σκοτάδι το δρόμο προς το αεροδρόμιο. Είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο αυτού του λαϊκισμού ο Πέτρος Τατούλης τάζει από τώρα δουλειά σε όποιον βρει μπροστά του στις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που πρόκειται να κατασκευαστούν.

“Δεν έχω καμία σχέση με τον Πέτρο τον Τατούλη όπου κάνει χαρτοπόλεμο το δημόσιο χρήμα και περιφέρεται 40 και 50 μέρες πριν από τις εκλογές και ψηφίζει και μοιράζει προγραμματικές συμβάσεις από τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει ο επόμενος περιφερειάρχης”, είπε επίσης ο Παναγιώτης Νίκας, ενώ σχετικά με την οικογένεια του Πέτρου Τατούλη υποστήριξε: “Δεν έχει καμία σχέση η οικογένειάς μας στο σύστημα παραγωγής των έργων. Από που και ως που κύριε απερχόμενε περιφερειάρχα οι ετιαίριες της οικογένειάς σου θα παίρνουν το μεγάλο ποσοστό κατασκευής των έργων. Και μην πει κανένας ότι διαγωνισμός γίνεται βρε αδερφέ. Ναι διαγωνισμός γίνεται, αλλά όσοι έχουν ασχοληθεί με το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων ξέρουν ότι υπάρχουν ένα σωρό τεχνάσματα ώστε η έκπτωση 70% να καταλήξει στο τέλος στο κέρδος. Τι λέτε, έχει δικαίωμα αυτός που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα να έχει την οικογένειά του στο σύστημα παραγωγής των έργων; Έχω εγώ δικαίωμα, που έχω δύο παιδιά μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες με το μπλοκάκι, να μπαίνουν στο μηχανισμό του δήμου και να παίρνουν έργα; Είναι δυνατόν; Και μόνο γι΄αυτό και μόνο από αυτό, σας παρακαλώ πάρα πολύ να δείξουμε την αντίστασή μας”.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μίλησε όμως και για συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη, υποστηρίζεται ότι “και πολλοί από αυτούς που έχει γύρω του που είναι προσωπικά ωφελημένοι. Πολλοί από αυτούς, δεν λέω όλους. Είτε από διορισμούς είτε από επιδόματα είτε από διάφορα έργα”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά σημειώνεται ότι σε αυτό ο πρώην πρωθυπουργός καλεί σε στήριξη του Παναγιώτη Νίκα, ακόμη και αν υπάρχουν “δικαιολογημένες πικρίες”.

Στ.Μ.