Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 12:25

Επίσκεψη Μ. Αντωνόπουλου στις υπηρεσίες του αερολιμένος Καλαμάτας

Επίσκεψη Μ. Αντωνόπουλου στις υπηρεσίες του αερολιμένος Καλαμάτας

Η ασφαλής λειτουργία του αερολιμένος Καλαμάτας απασχόλησε τη συνάντηση που είχε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, και στελέχη του συνδυασμού του, «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», με τον αερολιμενάρχη και το προσωπικό, κατά την επίσκεψή τους στις υπηρεσίες του αεροδρομίου...

Ειδικότερα, επί τάπητος τέθηκε το μεγάλο ζήτημα της αναβάθμισης των χώρων υποδοχής και των εξωτερικών χώρων παραμονής καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τις μεγάλες πλημμύρες του 2016, όταν το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας. Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα εκτός ατζέντας, όπως η ρύπανση  και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος της εγγύτερης περιοχής.
Ο Μ. Αντωνόπουλος υπογράμμισε την ξεκάθαρη θέση του ότι η διαχείριση του αεροδρομίου μέσω ΣΔΙΤ δεν θα ωφελήσει αναπτυξιακά την περιοχή, γιατί θα γίνει ένα ακριβό ιδιωτικό αεροδρόμιο που θα κατευθύνει το τουριστικό προϊόν σε οικονομικά συμφέροντα εκτός του τόπου μας. Πρόσθεσε ότι συντάσσεται με τις θέσεις των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την ανάπτυξη του.
Όπως τονίζει:«Η αναβάθμιση του αεροδρομίου πρέπει και μπορεί να γίνει από τη μελέτη που έχει εκπονηθεί από την ΥΠΑ, μέρος, δε, της δαπάνης των εξωτερικών χώρων μπορεί να προέλθει από το ταμειακό πλεόνασμα του Δήμου Καλαμάτας».