Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 15:35

Λαϊκή Συσπείρωση: Οδύνη για τον θάνατο στο σαϊτοπόλεμο και καταδίκη των δηλώσεων του δημάρχου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας είχε κάνει παρατηρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στο σαϊτοπόλεμο αλλά δεν εισακούστηκε, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ο οποίος επίσης εκφράζει την καταδίκη του για τις δηλώσεις του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, τονίζοντας ότι με την ίδια κυνικότητα αντιμετώπισε και το θέμα με τους νεκρούς κατά την πλημμύρα του 2016…

Ειδικότερα σε γραπτή δήλωση του Δημήτρη Οικονομάκου, υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζονται τα εξής: “Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας στην οικογένεια του εργαζόμενου σε ΜΜΕ, που έχασε την ζωή του ανήμερα το Πάσχα. 
Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Νίκα, Δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την ΝΔ. Με απίστευτη κυνικότητα, συμπεριφέρθηκε "σαν να μην έγινε και τίποτα". Το έχει ξανακάνει, με την ίδια κυνικότητα αντιμετώπισε τους 3 νεκρούς από τις πλημμύρες του 2016. Ευθύνες έχουν και όσοι ανήκουν στην παράταξή του, στελέχη της ΝΔ, συνολικά η πλειοψηφούσα αρχή.

Στο όνομα του "τουριστικού προϊόντος", της τουριστικής "αναβάθμισης" και "προβολής", δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Η προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής για αυτή την εκδήλωση περιορίστηκε στο "ευπρεπισμό" της πόλης, μοιράζοντας κλήσεις και φτάνοντας στο σημείο την Μ. Παρασκευή να κατεβάζει τα πανό των σωματείων που καλούσαν στο εορτασμό της Πρωτομαγιάς, γιατί "χαλούσαν την βιτρίνα".

Από την άλλη, παρά τις προειδοποιήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης  στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε κάνει παρατηρήσεις για τα μέτρα ασφαλείας του σαϊτοπόλεμου, εστιάζοντας στην συμμετοχή παιδιών και στην απόσταση των θεατών, δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να επανεξετάσει συνολικά τα μέτρα ασφαλείας για αυτή την εκδήλωση, όπως και για κάθε άλλη, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινη ζωής και όχι το κοστολόγιο”.