Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 20:13

Το “Αχίλλειον” νοικιάστηκε για 25 χρόνια και θα γίνει πολυκατάστημα με ρούχα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 
Τη σύμβαση για την εκμίσθωση του διατηρητέου ξενοδοχείου του πεζόδρομου της Αριστομένους “Αχίλλειον” συνυπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε προσέλθει στο σχετικό διαγωνισμό, η οποία είναι η “POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης” που έχει καταστήματα με ρούχα σε περιοχές της Αθήνας...

Η σύμβαση προβλέπει ότι το ύψος του μισθώματος ανέρχεται σε 2.420 ευρώ το μήνα, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 25 χρόνια. Η εταιρία θα προχωρήσει στην επισκευή του διατηρητέου κτιρίου, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.  

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, το κτίριο είναι διώροφο νεοκλασικό με υπόγειο, ενώ η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου, παταριών και Α΄ ορόφου ανέρχεται σε 1.306,18 τ.μ.

Ο δήμαρχος τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Επεσήμανε δε ότι η ανακατασκευή και η λειτουργία του «Αχιλλείου» θα δώσει θέσεις εργασίας και θα προσθέσει οικονομική ζωντάνια στον πεζόδρομο Αριστομένους.