Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 10:38

Γραφείο αγροτικής ανάπτυξης για την Σπερχογεία πρότεινε ο Β. Κοσμόπουλος

Γραφείο αγροτικής ανάπτυξης για την Σπερχογεία πρότεινε ο Β. Κοσμόπουλος

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Ξεχωριστή χρηματοδότηση από τον δήμο και δυνατότητα λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο για την υλοποίηση έργων, προβλέπει το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας, Βασίλη Κοσμόπουλου για τις τοπικές κοινότητες. Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά την συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά» με κατοίκους της Σπερχογείας, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού του...

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή του στη Σπερχογεία, ο κ. Κοσμόπουλος έγινε δέκτης παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έκαναν λόγο για σταδιακή υποβάθμιση του τόπου τους, που οφείλεται στην απουσία παρεμβάσεων εδώ και πολλά χρόνια.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι η δική του θέση για τις τοπικές κοινότητες είναι η ξεχωριστή χρηματοδότησή τους από το δήμο και η δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο για την υλοποίηση έργων που τους αφορούν.
Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κ. Κοσμόπουλος,  θα αποκτήσουν δυναμική και πρωτοβουλία τα τοπικά συμβούλια και θα έχουν ενεργό ρόλο στη ζωή κάθε περιοχής.

Πρόσθεσε ότι σε περιοχές αγροτικού ενδιαφέροντος, όπως η Σπερχογεία, θα βοηθήσει η δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, με σκοπό τη συμπόρευση με τους αγρότες σε θέματα τεχνογνωσίας, ενημέρωσης και προώθησης τοπικών προϊόντων.
Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά», σκοπός του είναι  η συνεχής και ενεργή παρουσία του σε όλες τις περιοχές, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να αποφασίζουν και να οικοδομούν οι ίδιοι το μέλλον τους.