Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 16:28

Τι γίνονται οι 100.000 ευρώ που «εσοδεύει» ο ναός του νεκροταφείου Καλαμάτας;

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ
Τα έσοδα του δημοτικού νεκροταφείου Καλαμάτας, τα οποία ετησίως κυμαίνονται στις 100.000 ευρώ, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πολύτιμη πηγή οικονομικής υποστήριξης του Δημοτικού Παντοπωλείου, τονίζει ο Θόδωρος Μπρεδήμας. Ωστόσο, σχολιάζει ότι το ποσό αυτό δεν μπαίνει στο ταμείο του Δήμου!

Η διαχείριση των εσόδων του δημοτικού νεκροταφείου γίνεται από Κοσμητεία που συναπαρτίζουν ο Δήμος και η Μητρόπολη Μεσσηνίας, ωστόσο ο Θόδωρος Μπρεδήμας τόνισε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ότι σύμφωνα με το νόμο πρόκειται για δημοτικά έσοδα και ενδεχομένως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν αναλαμβάνει να τα διαχειριστεί ο ίδιος.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, «εισπράττοντας» μια αιχμηρή απάντηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ανήγγειλε ότι θα επανέλθει με συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία θα επισημαίνει και τις νομικές ευθύνες που ενδεχομένως υπάρχουν για το Δήμο.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προτείνει τα έσοδα του δημοτικού νεκροταφείου να προσφέρονται στο Δημοτικό Παντοπωλείο, ώστε μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο να στηρίζει όσο πιο δυνατά γίνεται τους έχοντες ανάγκες.
Στ.Μ.