Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 12:15

Αυτοψία Μάκαρη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών

Στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), στο Ασπρόχωμα, ξεναγήθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, και μέλη της παράταξής του, «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», κατά την επίσκεψή τους στον χώρο και την ενημέρωση που είχαν από την διευθύντρια, κ. Βλαχονικολού…

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός του Μ. Μάκαρη, «κατά την επίσκεψη, διαπιστώθηκε ο ατελής διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους καθώς και το σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών από την απερχόμενη Δημοτική αρχή».

Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγει στη Μαραθόλακα το 50% ως υπόλειμμα, ενώ θεωρείται δεδομένο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι έως το 2020, η ανακύκλωση πρέπει να αγγίζει το 50% των οικιακών απορριμμάτων.

«Στην πρότασή μας, παραμένει η εντατικοποίηση της ανακύκλωσης, προς όφελος των δημοτών, με ανάδειξη κινήτρων για μείωση των δημοτικών τελών αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους μας», τονίζει ο συνδυασμός και προσθέτει ότι «ως η επόμενη Δημοτική αρχή, θεωρούμε απαραίτητο τον εκσυγχρονισμό του ΚΔΑΥ, με μηχανική υποστήριξη στον διαχωρισμό, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση και παράλληλα η προστασία των εργαζομένων από τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας που προκαλούνται από τον χειρονακτικό διαχωρισμό».