Σάββατο, 25 Μαϊος 2019 04:20

Αλειφέρη για συνυποψηφίους της: Παροχολούν για να εξαγοράσουν ψήφους

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ 
Αιχμηρότατη ήταν η υποψήφια δήμαρχος  Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, χθες το βράδυ, στην προεκλογική της συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μπροστά από το Δημαρχείο. Κατηγόρησε συνυποψήφιους τους για παροχολογία προκειμένου να εξαγοράσουν ψήφους. Φάνηκε καθαρά ότι οι αναφορές της απευθύνονταν κυρίως στη Μαρία Οικονομάκου και τον Θανάση Βασιλόπουλο, γιατί οι συγκεκριμένοι τις τελευταίες ημέρες έκαναν ανακοινώσεις για απαλλαγές και μειώσεις τελών, ενώ η Ελένη Αλειφέρη διερωτήθηκε, φωτογραφίζοντας σε ποιους αναφερόταν,  γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν μειώσεις στα δημοτικά τέλη εκείνοι που ήταν στην διοίκηση του Δήμου αλλά λένε τώρα ότι θα τις κάνουν μετά τις εκλογές;

Οι αναφορές αυτές της Ελένης Αλειφέρη πιθανότατα έχουν σκοπό να συσπειρώσουν γύρω της ένα μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο και οι οποίοι έχουν πολυκερματιστεί, δεδομένου ότι όπως η Ελένη Αλειφέρη έτσι και η Μαρία Οικονομία και ο Θανάσης Βασιλόπουλος είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας...

Στην προεκλογική της ομιλία η Ελένη Αλειφέρη, αφού παρουσίασε πρώτα τις δέκα εγγυήσεις της προς τους δημότες της Καλαμάτας για το αύριο του Δήμου, τόνισε αναφερόμενη στα δημοτικά τέλη: “Είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναδούμε τα τέλη του Δήμου από την αρχή. Δεν θα σας πούμε όμως πυροτεχνήματα, δεν θα αρχίσουμε να πλειοδοτούμε σε ποσοστά. Όλα αυτά απαιτούν σοβαρότητα, απαιτούν μελέτες. Η τεχνική της εξαγοράς της ψήφου με προεκλογικές υποσχέσεις αρμόζουν σε εκείνους που ξέρουν ότι δεν θα έχουν την ευθύνη να τις εφαρμόσουν στη συνέχεια. Το ίδιο και οι λαϊκισμοί. Φυσικά γεννιούνται τα ερωτήματα: Αφού είναι στην ευθύνη διοίκησης του Δήμου γιατί δεν τα έκαναν πράξη; Και γιατί να πιστέψω εγώ ότι θα τα κάνουν πράξη την επόμενη ημέρα;”.

Η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Δύναμη” τόνισε επίσης: “Εγώ προσωπικά, η Ελένη Αλειφέρη, εδώ μπροστά σας, υπεύθυνα και σταράτα σας λέω με σιγουριά, σας εγγυώμαι αυτά που έχουμε μελετήσει και ξέρω τι μπορεί να γίνει πράξη: Η μείωση του τιμολογίου του νερού. Και ξέρω και το ποσοστό της. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα όμως να μιλήσουμε για ποσοστά. Ξέρω επίσης ότι όλους τους επαγγελματίες της εστίασης, που είναι ένας μεγάλος κύκλος οικονομίας της πόλης και του Δήμου, πρέπει να τους δούμε με πιο φιλική ματιά, ακόμα και στα θέματα των τελών. Εμείς θα κάνουμε οικονομική μελέτη που θα εξετάσει τη μείωση των υπολοίπων τιμολογιων, αποχέτευσης, σύνδεσης υπονόμων και όλα τα υπόλοιπα. Ξέρουμε επίσης ότι ο πολιτισμός πρέπει να αρχίσει να είναι ανταποδοτικός να μας φέρνει έσοδα. Ο πολιτισμός μέχρι στιγμής στηρίζεται στο πολιτιστικό τέλος που εμείς, που εσείς πληρώνετε. Εκείνο όμως που δεσμευόμαστε και το εγγυώμαστε είναι ότι θα ισχύσουν ειδικά τιμολόγια με οικονομικά κριτήρια για τις αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας και τα αμέα. Εμείς ξέρουμε να μιλάμε συγκεκριμένα και εξειδικευμένα και όχι παροχολογώντας για την εξαγορά της ψήφου”.

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις που έδωσε η Ελένη Αλειφέρη τόνισε γι’ αυτές: “Οι δέκα εγγυήσεις που σας έδωσα είναι οι εγγυήσεις για την επιτυχημένη πορεία του Δήμου στο μέλλον. Είναι οι εγγυήσεις που εσείς πρέπει να αναλογιστείτε την ώρα της κάλπης. Είναι οι εγγυήσεις που θα επιλέξετε την Πρωτεύουσα Δύναμη για να αναλάβει το τιμόνι του Δήμου. Το γνωρίζετε χρόνια τώρα ότι δεν περιαυτολογώ και δεν θέλω να λέω πολλά λόγια. Ο λόγος μου είναι εγγύηση ανάπτυξης, προόδου, υπευθυνότητας, εμπειρίας και αξιοπιστίας. Μαζί με όλους εσάς και κυρίως με τους υπόψηφιους δημοτικούς μας συμβούλους θα καταφέρουμε να δώσουμε στο όραμά μας σάρκα και οστά. Να γίνει η Καλαμάτα μας η πρώτη πόλη, να γίνει η Πρωτεύουσα Δύναμη της Πελοποννήσου. Αυτή την εγγύηση σας έδωσα προσωπικά, αυτή την εγγύηση έδωσαν σε μένα και σε εσάς όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί μας”.

Η προεκλογική εκδήλωση της Ελένης Αλειφέρη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών της συμβούλων.

Στ.Μ.