Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 13:04

Ποιοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΛαΕ στη Μεσσηνία

 Πουλόπουλος Σπύρος,Παναγιωτοπούλου Γεωργία, Μήτση Μαρία,Πετράκος Θανάσης, Τσουλάκος Βασίλης, Δουλάμη Πετρούλα και Νικολακόπουλος Ντίνος. Πουλόπουλος Σπύρος,Παναγιωτοπούλου Γεωργία, Μήτση Μαρία,Πετράκος Θανάσης, Τσουλάκος Βασίλης, Δουλάμη Πετρούλα και Νικολακόπουλος Ντίνος.

«Μπαίνουμε στην εκλογική μάχη, λαβωμένοι αλλά όρθιοι, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των δυνατοτήτων μας», τόνισε ο Θανάσης Πετράκος,  παρουσιάζοντας νωρίτερα, στα γραφεία του κόμματος, τους υποψήφιους βουλευτές Μεσσηνίας με την Λαϊκή Ενότητα καθώς και τις βασικές θέσεις της παράταξης, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου…

«Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο, ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, και των δορυφόρων τους», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και μέλος της ΠΓ της ΛαΕ, σημειώνοντας ότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ «με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ», η δε Νέα Δημοκρατία «διεκδικεί την επάνοδό της, επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της».
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Θανάση Πετράκο, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές «ο λαός μπορεί με τη ψήφο του στη Λαϊκή Ενότητα να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσει αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση», μένοντας μακρυά από τη λογική της «χαμένης ψήφου». 

Στη συνέχεια, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας στη Μεσσηνία, Βασίλης Τσουλάκος, προχώρησε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, που απαρτίζουν οι εξής:

  1. Δετάς-Πουλόπουλος Σπύρος. Είναι νέος αγρότης. Γεννήθηκε το 1988. Ζει και εργάζεται στο Χατζή. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ.Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου μνημονίου αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας
  2. Δουλάμη Πετρούλα. Είναι ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Καλαμάτα. Στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αχαΐα όπου ζούσε μέχρι το 2015. Συμμετέχει στα κινήματα και είχε αυτοδιοικητική δράση στο Δήμο Ρίου. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας
  3. Μήτση Μαρία. Είναι καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα, πτυχιούχος Ιστορίας –Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και κατοικεί και εργάζεται στην Καλαμάτα. Είναι Πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Είναι μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας.Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές και ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
  4. Νικολακόπουλος Ντίνος. Είναι συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε στο Νιχώρι Μελιγαλά. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Συμμετείχε στη πρώτη γραμμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αγωνιστής του Αριστερού κινήματος από τη δικτατορία. Εντάχτηκε στην ΚΝΕ το 1972 και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Αποχώρησε το 1991 και εντάχτηκε στον Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου μνημονίου αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε.
  5. Παναγιωτοπούλου Γεωργία. Είναι αγρότισσα και έμπορος αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κυπαρισσία. Είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Συμμετέχει στην Αριστερά από το 1982 αρχικά στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την προδοσία της ψήφισης του 3ου μνημονίου αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε. Συμμετείχε ενεργά στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Κυπαρισσίας από το 1986. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας.

 Β.Π