Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 02:51

Παύλος Γερουλάνος: Το Κίνημα Αλλαγής η μόνη ελπίδα συγκροτημένης αντιπολίτευσης στη Ν.Δ.

Παύλος Γερουλάνος: Το Κίνημα Αλλαγής η μόνη ελπίδα συγκροτημένης αντιπολίτευσης στη Ν.Δ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Την κεντρική του πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες το βράδυ το Κίνημα Αλλαγής, με ομιλητή τον Παύλο Γερουλάνο και με χαιρετισμούς από τους υποψήφιους βουλευτές στη Μεσσηνία, Παναγιώτη Αλευρά, Άγγελο Αντωνόπουλο, Βασιλική Βαρελά (απουσίαζε λόγω ανωτέρας βίας), Μενέλαο Γερονικολό, Γιάννη Διονυσόπουλο, Αθηνά Μπλάνα και Κωνσταντίνα Πιέρρου. Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, πρώην υπουργός, υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, στην ομιλία του τόνισε ότι οι εκλογές της άλλης Κυριακής είναι εξαιρετικά κρίσιμες, διότι οι πολίτες με τη ψήφο τους θα ορίσουν ποια είναι η πολιτική δύναμη που θα σχηματίσει τον φορέα της κεντροαριστεράς του μέλλοντος…


Άγγελος Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνα Πιέρρου, Παύλος Γερουλάνος, Γιάννης Διονυσόπουλος, Αθηνά Μπλάνα, Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Παναγιώτης Αλευράς, Μενέλαος Γερονικολός

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Ανδριανόπουλου. 

“Εδώ βρίσκεται ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα να συγκροτηθεί ένας σοβαρός χώρος στην κεντροαριστερά, εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα που έχουμε να γίνει μια σοβαρή και συγκροτημένη αντιπολίτευση απέναντι στη δεξιά που φαίνεται να οδεύει προς τη νίκη”, ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ο φορέας που μπορεί να οικοδομήσει την κεντροαριστερά του μέλλοντος διότι πορεύεται με αρχές και αξίες ενώ αντίθετα “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά κόμμα, το οποίο καβάλησε το θυμό και δημιούργησε τις συνθήκες της πόλωσης που το οδήγησαν στην εξουσία. Αυτό το κόμμα με αυτή την ιστορία, με αυτή την παράδοση, δεν μπορεί να συγκροτήσει το χώρο της κεντροαριστεράς”.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνέχισε προτρέποντας τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ να βάλουν τις μέρες που απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης τα εξής ερωτήματα: “Ποιος θέλετε να σχηματίσει την κεντροαριστερά του μέλλοντος στην Ελλάδας. Τί πορεία θέλετε να πάρει αυτός ο χώρος τις επόμενες μέρες που έρχονται;”. Σχετικά ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε: “Από τη μια έχουμε ένα κόμμα (το ΣΥΡΙΖΑ) με παλιοαριστίρστικες ιδέες και ιδεοληψίες, πνιγμένο μέσα σε μια δική του βαθιά συντήρηση, το οποίο κατβάλησε το κύμα της πόλωσης με ένα αντιμνημονιακό μήνυμα και ήρθε στην εξουσία. Από την άλλη είναι ένα κόμμα (το ΚΙΝΑΛ) βαθιά σοσιαλιστικό, με αρχές και αξίες, με σοβαρή παράδοση, με σοβαρή ιστορία που πιστεύει ότι η πρόοδος αφορά όλους μας και όχι κάποια κομμάτια της κοινωνίας, που πιστεύει ότι πρέπει να στηριχθεί κάθε προσπάθεια δημιουργίας σε αυτόν τον τόπο αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Και που είναι έτοιμο να επενδύσει στην ανεξαρτησίας των θεσμών της δημοκρατίας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα πορευτούμε θα πορευτούμε όλοι οι Έλληνες μαζί και όχι μόνο κάποιοι, όπως γίνεται όταν οι θεσμοί δεν λειτουργούν σωστά”. 

Ακόμη ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως ένα κεντροαριστερό και σοσιαλιστικό κόμμα “είτε με μεταγραφές στελεχών του ΚΙΝΑΛ είτε κάνοντας δημόσιες σχέσεις με σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη. Η επόμενη μέρα όμως δεν θα φτιαχτεί με μεταγραφές και με δημόσιες σχέσεις. Η επόμενη μέρα θα φτιαχτεί από θέσεις και προτάσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις ποτέ. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς ένας πρωθυπουργός, που ήξερε ότι αργά ή γρήγορα έρχονται οι εκλογές, είναι τόσο ανέτοιμος να παρουσιάσει ένα αφήγημα για την Ελληνική κοινωνία που οδηγεί τα πράγματα μπροστά. Το μόνο που μπορεί να πει είναι μην αφήσετε να έρθει ο Μητσοτάκης”. 

Στ.Μ.