Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 10:15

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τους Μηχανικούς

Εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού έργου για τους Μηχανικούς πραγματοποίησαν την Κυριακή το βράδυ στην Καλαμάτα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Αγγελική Κελεπούρη, Νίκος Πατσαρίνος και ο π. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και η σύμβουλος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Σταυρούλα Αγρίου...

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Ακούμε την κοινωνία, συζητάμε για την ανάπτυξη, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα», έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στην απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών, στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αδειοδότησης (e-Άδειες), στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων («Ηλέκτρα») ύψους 500 εκατ. ευρώ και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» με έργα ενεργειακής αναβάθμισης αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ. 

Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι βουλευτές στάθηκαν στην αναθεώρηση των Περιφερειακών Χωρικών Σχεδίων, στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, στην ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, στην πρόοδο κύρωσης των Δασικών Χαρτών και στην ολοκλήρωση ανεκτέλεστων εθνικών οδικών και σιδηροδρομικών έργων καθώς και στην δημιουργία του προγράμματος «Φιλόδημος», που χρηματοδοτεί τους δήμους για έργα τοπικής ανάπτυξης με περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στα παραπάνω έργα «έχοντας διαφορετική αντίληψη περί Ανάπτυξης αλλά και εμπιστοσύνη στους πολίτες και στους μηχανικούς», ενώ σημείωσαν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους, δεν προχώρησαν για δεκαετίες σε αυτές τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στέκι πολιτισμού και γεύσεων "Μπουκαδούρα", στο Πάρκο Λιμενικού.