Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 04:00

Η Κουμάντου μπροστά!

Η Κουμάντου μπροστά!

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ. 
Τη γέμισε χθες το βράδυ η Πιπίνα Κουμάντου, υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία, την συνεδριακή αίθουσα του Elite City Resort, δείχνοντας ότι η υποψηφιότητά της είναι πολύ ισχυρή και διεκδικεί δυνατά την εκλογή στη νέα σύνθεση της Βουλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσέλευση του κόσμου στην προεκλογική εκδήλωση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του επιτελείου της Πιπίνας Κουμάντου και ανάγκασε τους υπεύθυνους να διαθέσουν και άλλο χώρο ανοίγοντας χωρίσματα της αίθουσας και μεταφέροντας επιπλέον καθίσματα…


Η οικογένεια της Πιπίνας Κουμάντου και του Μενέλαου Κουτέλα

Όπως τόνισε η Πιπίνα Κουμάντου, καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο, “η πολιτική για μένα δεν είναι life style ούτε αυτοπροβολή ούτε κάλυψη της προσωπικής μου φιλοδοξίας. Μπήκα σε αυτή έχοντας στόχο να δουλέψω για το κοινό καλό. Για να καταθέσω την εμπειρία που απέκτησα από την 26χρονη επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως μάχιμη δικηγόρος και από την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών μου. Μπήκα γιατί υπακούω στην προτροπή του αγαπημένου μου Νίκου Καζαντζάκη, γιατί αγαπώ την ευθύνη, γιατί πιστεύω πως έχω χρέος να δουλέψω για τούτο τον τόπο, για να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Σας ζητώ να εμπιστευτείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σας ζητώ να εμπιστευτείτε εμένα για να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κανονικό κράατος. Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, δεν θα προδώσω τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα”. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε σύντομους χαιρετισμούς, επαινετικούς για την προσωπικότητα της Πιπίνας Κουμάντου, από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα και τη δικηγόρο Κατερίνα Δημαρέση. Επίσης η μία από τις τέσσερις κόρες της υποψήφιας βουλευτή, Ιωάννα Κουτέλα, μίλησε για τη μητέρα της με συγκίνηση και ευχαριστώντας της γιατί “μας έμαθε να είμαστε δυνατές, να αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί”. 

Η Πιπίνα Κουμάντου στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι “στέκομαι μπροστά σας για πρώτη φορά στη ζωή μου και ζητάω να με τιμήσετε με τη ψήφο σας. Ζητάω να με εμπιστευτείτε για να κάνω πράξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσα μαζί δεσμευτήκαμε για τη χώρα. Μετά από σύντομη αλλά ουσιαστική περιοδεία στο μεγαλύτερο μέρος του νομού κατέθεσα προτάσεις σε συνεργασία με τους φορείς. Προτάσεις για την ανάπτυξη με βάση τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία. Στόχος όλων μας να δημιουργήσουμε δουλειές στον τόπο και να φέρουμε πίσω όλα τα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν τη τύχη τους”. 

Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία η Πιπίνα Κουμάντου είπε μεταξύ άλλων: “Το 2015 ο λαϊκισμός κέρδισε μια μάχη που μας κόστισε πολύ. Όμως στις 7 Ιουλίου οδηγούμε σε οριστική ήττα τα ψέματα, τον λαϊκισμό το διχασμό. Οι Ελληνες στερήθηκαν αρκετά στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας, στο αίσθημα ασφάλειας, στην πίστη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία δικαιολογία για αυτή την χαμένη τετραετία. Το Δεκέμβριο του 2014 η χώρα βρισκόταν σε τροχιά ανάπτυξης, είχε για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση πρωτογενή πλεονάσματα, είχε υγιή δημοσιονομικά, υγιείς τράπεζες. Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία τίμησαν τη ψήφο του ελληνικού λαού δουλεύοντας άοκνα για 2,5 χρόνια. Το 2015 η ευρωπαϊκή κρίση είχε σχεδόν ξεπεραστεί, η Ευρώπη αναπτυσσόταν με τους ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας. Όμως εμείς εδώ ζήσαμε το μύθο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες, κλείδωσε τις καταθέσεις του ελληνικού λαού και προξενήθηκαν έτσι μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο ζημιές στην ελληνική οικονομία της τάξεως των 100 δισ ευρώ. Κάποιοι ευρωπαϊκοί θεσμοί είπαν 200 δισ ευρώ. Ο κ. Τσίπρας επέβαλε στη χώρα ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, μια πρόσθετη λιτότητα με συνολικό βάρος των 12 δισ ευρώ. Απέρριψε όλα τα αναπτυξιακά έργα ως αντίθετα στη φιλοσοφία του, εξαπέλυσε απίστευτο κυνηγητό εναντίον κάθε αντίθετης φωνής, ενώ ο “Πολακισμός” κυρίευσε το δημόσιο λόγο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας μιλούσαν συνεχώς για κάποιο ηθικό πλεονέκτημα. Όμως το ηθικό πλεονέκτημα κρύφτηκε πίσω από τις κουρτίνες της θεατρικής παράστασης που έστησαν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του εκείνη τη μαύρη νύχτα στο Μάτι, βούλιαξε στις λάσπες της Μόριας, καλύφθηκε από την δυσώδη μυρωδιά των σκανδάλων, των παράνομων διορισμών, των σκαφάτων διακοπών. Οι  εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σημάνουν το τέλος της παρακμής”. 

Στ.Μ.