Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 10:58

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας η Π. Κουμάντου

Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και συνάντηση με τον πρόεδρο, Σωτήρη Τσώνη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε χθες η υποψήφια βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας της ΝΔ, Πιπίνα Κουμάντου...

Η υποψήφια βουλευτής άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των μελών σχετικά με την «εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια των εργαζομένων, που επικρατεί στη χώρα», ενώ όπως η ίδια τόνισε, «στόχος είναι να δημιουργηθεί μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη, ώστε να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για όλους του Έλληνες και θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές».

Στο τέλος της συνάντησης, η κ. Κουμάντου δέχτηκε με χαρά το βιβλίο για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ που της δώρισαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου. 

Συνάντηση με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ 
Εξάλλου, η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτη Θεοδώρου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι της έθεσαν τις προτάσεις τους για το πώς θα τους επιστραφούν τα αναδρομικά που έχουν κερδίσει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την πλευρά της, η Πιπίνα Κουμάντου χαρακτήρισε "αδιέξοδο" το σημερινό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, τονίζοντας ότι πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύγχρονο σύστημα που θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:
- Ο πρώτος πυλώνας θα είναι κρατικός, υποχρεωτικός με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα.
- Ο δεύτερος θα είναι επίσης υποχρεωτικός, αλλά με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει είτε κρατικό είτε ιδιωτικό φορέα.
- Ο τρίτος πυλώνας θα είναι ιδιωτικός, προαιρετικός με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.