Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 00:58

Καλωσόρισμα νέων ομογενών από ΗΠΑ, Καναδά, Ουκρανία στο Θερινό Σχολείο

Καλωσόρισμα νέων ομογενών από ΗΠΑ, Καναδά, Ουκρανία στο Θερινό Σχολείο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Νέοι που διψούν να γνωρίσουν τις ρίζες των προγόνων τους φιλοξενούνται και φέτος στην Καλαμάτα, συμμετέχοντας στο Θερινό Σχολείο νέων ομογενών, πρόγραμμα που υλοποιείται για 14η χρονιά από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χθες το βράδυ έγινε το καλωσόρισμα των 39 νέων που συμμετέχουν φέτος στο Θερινό Σχολείο, οι οποίοι προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ουκρανία…

Η εκδήλωση του καλωσορίσματος έγινε στην πανεπιστημιακή σχολή της Καλαμάτας, με εκδήλωση στην αίθουσα “Νικολάου Πολίτη”, όπου ο καθηγητής Κωνσταντίνος Νιάρχος μίλησε στους νέους στην αγγλική γλώσσα για τη φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας. 

Η έναρξη του προγράμματος έγινε από την υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθηγήτρια Ελένη Βολονάκη. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγο, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Γιάννη Σόλαρη και την εκπρόσωπο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Μαργαρίτα Μπούρα, η οποία αναφέρθηκε στη δίψα των νέων ομογενών να γνωρίζουν τις ρίζες των προγόνων τους, να αποκτήσουν μια γνώση της ελληνικής γλώσσας, να γνωρίζουν τα μνημεία του τόπου καταγωγής τους, να ενισχύσουν την ελληνική τους συνείδηση. 


Οι καθηγητές Ελένη Βολονάκη και Κωνσταντίνος Νιάρχος

Σημειώνεται ότι κύριος σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. 

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου και μέχρι τότε οι νέοι ομογενείς θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα επισκεφθούν διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, την Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Αρχαία Μεσσήνη και διάφορες άλλες περιοχές, ενώ πριν αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους θα επισκεφθούν την Ακρόπολη. 

Στ.Μ.