Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 16:58

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, 2.000 περισσότεροι ψήφοι στη Μεσσηνία από το 2015

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 
Ευχαριστίες προς τους μεσσήνιους ψηφοφόρους που στήριξαν στις εκλογές της Κυριακής το ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον ανέδειξαν τη Μεσσηνία ως το μοναδικό Νομό στη χώρα όπου το κόμμα αύξησε κατά 2.000 τις ψήφους του σε σχέση με τις εκλογές του 2015, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τονίζει ότι το υψηλό ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρακαταθήκη για νέους αγώνες αντίστασης για την προστασία των κοινωνικών κατακτήσεων, καθώς επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα αγωνιστούν για το μετασχησμό σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη…

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: “Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 30.551 συμπολίτες μας που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις εθνικές εκλογές.

Ευχαριστούμε επίσης τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας στην αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, καθιστώντας τον το μοναδικό νομό με αύξηση της εκλογικής μας επιρροής σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 (30.551 ψήφοι και 30,63%, έναντι 28.563 και 30,50% τον Σεπτέμβρη του 2015 και έναντι 24.258 και 24,74% στις Ευρωεκλογές του Μαΐου).

Ταυτόχρονα συγχαίρουμε τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, π.Υπουργό Εσωτερικών, ευχόμενοι ολόψυχα μια καλή και δημιουργική θητεία, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο νομό μας, τον Πέτρο Κωνσταντινέα, την Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, τον Νίκο Πατσαρίνο, τη Γεωργία Ζαχαροπούλου, την Αγγελική Κελεπούρη και το Στέλιο Σπυρόπουλο, για τον αγώνα που έδωσαν με ήθος και ευπρέπεια, στα πλαίσια της συλλογικής μας προσπάθειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από 4,5 χρόνια παράλαβε μια χώρα στο έλεος της χρεοκοπίας, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες φτωχοποίησης και κρίσης.

Σήμερα, παραδίδει μια χώρα ελεύθερη ξανά και την κοινωνία όρθια, με 37 δις στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία της.

Η αύξηση των ποσοστών και των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, αλλά και το πανελλαδικό αποτέλεσμα (31,53%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αντιπολίτευσης στην Ευρώπη), αποτελούν εγγύηση, αλλά και παρακαταθήκη για νέους αγώνες αντίστασης, για  την προστασία των σημαντικών κατακτήσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων.

Κοιτάζουμε μπροστά, στο αύριο. Θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη δύναμη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου”.