Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 18:55

Παρουσίαση του δικτύου 5G στην Καλαμάτα με απαγόρευση σε πολίτη να μιλήσει...

Παρουσίαση του δικτύου 5G στην Καλαμάτα με απαγόρευση σε πολίτη να μιλήσει...

ΤΟ FACEBOOK ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ 
Ως πόλη ψηφιακό πρότυπο περιέγραψε την Καλαμάτα η WIND το μεσημέρι, κατά την παρουσίαση που έγινε στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο, του ασύρματου δικτύου 5G. Η Καλαμάτα είναι η πρώτη πόλη στη χώρα στην οποία δημιουργείται τέτοιο δίκτυο και ήδη σύνδεση με 5G  διαθέτει η κεντρική πλατεία της πόλης και το ξενοδοχείο “Grecotel Φιλοξένια”. Έγινε και επίδειξη της ταχύτητας με την οποία κατεβαίνουν εφαρμογές με το συγκεκριμένο δίκτυο. Συγκεκριμένα, σε κινητό τεχνολογίας 5G κατέβηκε η εφαρμογή του Facebook και του Instagram. Για να κατέβει η εφαρμογή δεν χρειάστηκαν παρά ένα ή δύο δευτερόλεπτα! Ωστόσο, πολίτης ζήτησε να μιλήσει κατά την παρουσίαση αλλά οι υπεύθυνοι της WIND δεν του επέτρεψαν. Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να πάρει απαντήσεις επάνω σε απόψεις ειδικών επιστημόνων ότι το δίκτυο 5G ενδέχεται να προκαλεί κινδύνους για την υγεία εξαιτίας της υψηλής ακτινοβολίας…

Στην παρουσίαση μίλησε ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο επόμενος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και στελέχη της WIND, ενώ παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Huawei Hellas, Τσάκι Τσεν, καθώς η εταιρία συνεργάζεται με τη WIND για την ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου 5G στην Ελλάδα. 

Ο επικεφαλής της WIND κατά την παρουσίαση που έγινε το μεσημέρι στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι πόλη ψηφιακό πρότυπο, καθώς επιλέχτηκε από την εταιρία του για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς το Μάιο του 2017 και τώρα για την ανάπτυξη, λειτουργία και δοκιμή του δικτύου 5G. Τόνισε ο κ. Τσαπρούνης ότι αυτό δεν θα είχε επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε η μεγάλη στήριξη της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, για τον οποίο υπογράμμισε ότι πίστεψε στην τεχνολογία και πώς μπορεί αυτή να αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων. 

Ο κ. Τσαπρούνης ανέφερε ότι ήδη λειτουργεί στην Καλαμάτα δίκτυο 5G στην κεντρική πλατεία και στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια”. Μάλιστα έγινε και βιντεοκλήση με εκπρόσωπο της διοίκησης της εταιρίας που έχει αγοράσει το ξενοδοχείο, στην παραλία. 

Σε ό,τι αφορά την επιλογή να γίνει η παρουσίαση στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη ο κ. Τσαπρούνης τόνισε ότι είναι συμβολική γιατί συνδέει με την τεχνολογία έναν τόπο απόκτησης και μετάδοσης της γνώσης μέσω του βιβλίου. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αποδέχτηκε ότι η Καλαμάτα είναι πόλη πρωτοπόρα και μάλιστα σημείωσε ότι πρωτοπορεί όχι μόνο στην τεχνολογία αλλά και στο πράσινο, καθώς έχει βραβευτεί από τη WWF, και στην ανακύκλωση και στη γεωθερμία. 

Επίσης ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, που συμπεριέλαβε την Καλαμάτα, μαζί τα Τρίκαλα και του Ζωγράφου, στις πρώτες πόλεις της χώρας ανάπτυξης και λειτουργίας του δικτύου 5G. 

Χαιρετισμό έκανε και ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. 

Στ.Μ.