Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 13:22

Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο

Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο

ΤΕΤΑΡΤΗ
Σας θυμίζουμε μόνο το εξής: Αρνάκι καρέ με σύκο, καριόκα με σύκο, κουλούρι Θεσσαλονίκης με σύκο, παγωτό γιαούρτι με σύκο, σοκολατένιο σαλάμι με σύκο…! Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ευρηματικές και υπέροχες συνταγές που παρουσιάστηκαν στον “Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο”, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 στο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα. 
Στον φετινό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, προσκεκλημένος είναι ο κοσμοαγάπητος, εκλεκτός άνθρωπος και μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Για να δούμε, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στον Διαγωνισμό θα καταφέρουν να τον εντυπωσιάσουν;...

Είναι ο Διαγωνισμός που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου “Ο Άγιος Δημήτριος”, στο πλαίσιο των “Μεσσηνιακών Ημερών Σύκων”, που και φέτος θα κορυφωθούν τον Αύγουστο, στις 18 του μήνα, με τη Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο. Θα προηγηθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου το Street Food Festival στον Πολύλοφο. 

Και ο φετινός “Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο” θα γίνει στο “Elite City Resort”, ενώ όσοι διακριθούν θα κερδίσουν πλούσια δώρα. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο 6944224759 ή στον ιστότοπο polylofos.gr . Στο Διαγωνισμό θα λάβουν μέρος οι πρώτες 50 συμμετοχές που θα δηλωθούν. 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ο Ηλίας Μαμαλάκης θα κάνει ομιλία και επίδειξη μαγειρικής με θέμα το Σύκο. Επίσης θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων του “Τρώμε και ομορφαίνουμε” καθώς και “Η μύρτις και η μελόπιτα”. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα ενώ οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό θα πρέπει να προσέλθουν με τις δημιουργίες τους το διάστημα από τις 6 μέχρι τις 7 το απόγευμα. 

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο Παναγιώτης “Γαστροναύτης” Παπανικολόπουλος.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στη σελίδα polylofos.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 6944224759. Μετά ελάτε την Τετάρτη, 24 Ιουλίου στο Elite City Resort (κατάθεσης συμμετοχών 6 με 7 το απόγευμα) μαζί με τα γλυκά ή αλμυρά σας πιάτα με πρωταγωνιστή το σύκο.

Αυτά μπορούν να είναι π.χ. μια δροσερή σαλάτα, μια χορταστική αλμυρή δημιουργία ή ένα γλυκό επιδόρπιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βασικό συστατικό είτε φρέσκα σύκα είτε ξερά, μια σπιτική μαρμελάδα, ένα γλυκό κουταλιού σύκο κλπ. Αυτό εξαρτάται ανάλογα με την έμπνευση σας και τι υλικά θα βρείτε πιο εύκολα.

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να δηλώσουν ότι θα λάβουν μέρος με περισσότερες από μία συνταγές, με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Όμως σε κάθε περίπτωση καθένας μπορεί να κερδίσει μονό ένα από τα 3 πρώτα βραβεία.

Τα δώρα που θα δοθούν είναι:

  1. Σετ μαγειρικών σκευών και εργαλείων κουζίνας από την εταιρεία NAVA, συνολικής αξίας 400 €
  2. Tablet ARCHOS CORE 4G1 ιντσών, αξίας 129 €, από το Βιβλιόπολις – Δήμητρα Δημοπούλου
  3. Κουζινομηχανή RUSSELL HOBBS, αξίας 119 €, από το εστιατόριο «Στου Κώστα Βασιλειάδη»

Ειδικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης συνταγής,  ένα ηλεκτρικό κουζινάκι THOMSON, αξίας 129 €, από το Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου.

H κριτική επιτροπή (που θα αποτελείται από τους σεφ του Elite City Resort, με επικεφαλής τον κύριο Μαμαλάκη) θα βαθμολογήσει την κάθε παρασκευή με κριτήρια  τη γεύση, εμφάνιση, πρωτοτυπία, τεχνική κλπ. Επίσης η επιτροπή δύναται να ρωτήσει κάθε διαγωνιζόμενο πληροφορίες για την εκτέλεση της συνταγής.

Οι βαθμολογίες θα συγκεντρωθούν και θα βγουν οι 3 πρώτοι νικητές σύμφωνα με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν από την κριτική επιτροπή αμέσως μετά το τέλος του διαγωνισμού, οπότε και θα παραλάβουν τα δώρα τους.

Φέτος, θεσπίστηκε επιπλέον και το ειδικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης συνταγής, με αποκλειστικό κριτήριο την εμφάνιση.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!