Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 13:01

Με ταξικό περιεχόμενο η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ

Με ταξικό περιεχόμενο η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ

ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, που κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους να αντισταθούν στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης και να δράσουν ταξικά.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου συμβασιούχος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας κατήγγειλε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες περίπου και τόνισε ότι υπεύθυνη είναι η κυβερνητική τρόικα και η πολιτική της.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον γιατρό Γιάννη Γαλανόπουλο, που τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δύναμη, ότι χωρίς αυτούς δεν γίνεται τίποτα και να διεκδικήσουν να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες τους στα χέρια τους.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι είναι ένας φασιστικός σχηματισμός που δημαγωγεί και στηρίζει το σύστημα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πηγαίνει σε επιχειρήσεις και ελέγχει εάν εργάζονται αλλοδαποί, ενώ δεν την απασχολεί αν οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι, απλήρωτοι κ.λπ.