Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:01

Τέλος ανασκαφών για φέτος, σημαντικά νέα ευρήματα

ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ 
Την ολοκλήρωση των ανασκαφών, για φέτος, στην Αρχαία Θουρία ανακοίνωσε διευθύντρια των εργασιών, Δρ. Ξένη Αραπογιάννη, τονίζοντας ότι στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς ήρθαν στο φως του ήλιου νέα σημαντικά ευρήματα. Φέτος δε συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια ανασκαφικών εργασιών…

Ειδικότερα από την κ. Αραπογιάννη ανακοινώθηκαν τα εξής: “Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, οι φετινές ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία, με μεγάλη επιτυχία.

Συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια συστηματικών ανασκαφών, που από το 2009 διεξάγονται στην περιοχή της αρχαίας πόλης, υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας με την διεύθυνση της Δρος Ξένης Αραπογιάννη.

Κατά την διάρκεια της δίμηνης ανασκαφικής περιόδου ήλθε φέτος στο φως ένα ακόμη τμήμα του αρχαίου θεάτρου, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του μνημείου, το οποίο εντυπωσιάζει  με το μέγεθος και την σπουδαία αρχιτεκτονική του! Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αρχαιολογικές έρευνες και σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή όπου εξαπλώνεται η αρχαία πόλη, με εντυπωσιακά νέα ευρήματα που συμπληρώνουν διαρκώς την εικόνα της αρχαίας Θουρίας.

Όλη η ανασκαφική ομάδα: αρχαιολόγοι, αρχιτέκτων, τοπογράφος, εργατικό και τεχνικό προσωπικό, φοιτητές, συνέβαλλε και φέτος ακούραστα και με απαράμιλλο ενθουσιασμό στο επιτελούμενο ανασκαφικό έργο, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

 

Δρ. ΞΕΝΗ ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ

Διευθύντρια των ανασκαφών

της Αρχαίας Θουρίας”