Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 12:51

«Έχω μάθει να ιδρώνω τη φανέλα» είπε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

«Έχω μάθει να ιδρώνω τη φανέλα» είπε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ- 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ

Υπόσχεση ότι άμεσα θα γίνουν παρελθόν οι διαδικασίες που εκκρεμούν μια αιωνιότητα και εμποδίζουν να προχωρήσουν προγραμματισμένα έργα, έδωσε πριν από λίγο, κατά τη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας.

Ειδικότερα, ο κ. Αγγελάκας τόνισε ότι για τα έργα που επείγουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ακολουθεί διαδικασίες fast track!
Από την πλευρά του, ο κ. Αλευράς τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στην έγκριση περιβαλλοντικών μελετών έργων, οι οποίες σημείωσε ότι ξεπερνούν ακόμη και τον ένα χρόνο.
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη σε προβλήματα με την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, όπως και σε θέματα καθυστέρησης σχεδίων βελτίωσης λόγω μη χορήγησης αδειών νερού.
Τέλος κ. Αλευράς ζήτησε τη στήριξη του κ. Αγγελάκα σε ό,τι αφορά την Ολυμπία Οδό, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια δεν διαπραγματεύεται τη σύμβαση που έχει εγκριθεί από τη Βουλή, η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό της και να φτάσει ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Τσακώνα.
Ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόνισε πως «δίνω το λόγο μου» ότι σε τρεις μήνες «οι Υπηρεσίες μου δεν θα έχουν σχέση με ό,τι ξέρατε». Δεσμεύτηκε ότι τα έργα μείζονος σημασίας θα προωθούνται ταχύτατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για να δείξει την αποφασιστικότητά του είπε ότι «έχω μάθει να ιδρώνω τη φανέλα».
Επίσης ανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα αλλάξει ο νόμος για τον Καλλικράτη και θα λυθούν θεσμικά ζητήματα.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων θα επιδιώξει να αξιοποιήσει δημόσια κτήρια για τη στέγαση υπηρεσιών που είναι στο νοίκι.
Στ.Μ.