Επιπλέον δε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη, Κώστας Τσαπόγας, είπε ότι το ρέμα στο Φραγκοπήγαδο, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές το Σεπτέμβρη του 2016, όπως και ο Καραμπογιάς και το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, είναι εντελώς ακαθάριστο.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Καλαμάτα, τρία και κάτι χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες του 2016, είναι το ίδιο απροστάτευτη.
Αναφορές για τα αντιπλημμυρικά έκαναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επίσης ο Βασίλης Τζαμουράνης και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση ανάθεσης της οριοθέτησης του Νέδοντα και του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, τονίζοντας ότι δικαιώθηκε πια που τα προηγούμενα χρόνια ζητούσε την οριοθέτηση των υδατορεμάτων αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή απαντούσε ότι ο Νέδοντας είναι οριοθετημένος. Κυρίως όμως, συνέχισε ο κ. Αντωνόπουλος, δικαιώθηκε για τις τοποθετήσεις που έκανε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να ρίξει και άλλα νερά στο Νέδοντα, όπως της οδού Σπάρτης, χωρίς να γίνει η οριοθέτησή του και να εξακριβωθεί τι παροχευτική δυνατότητα έχει.
Ο δε Βασίλης Τζαμουράνης τόνισε ότι πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των φορέων της αυτοδιοίκησης με 180.000.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και ρώτησε τη δημοτική αρχή εάν έχει προετοιμαστεί, αν έχει ωριμάσει έργα ώστε να διεκδικήσει χρήματα από το κονδύλι αυτό για παρεμβάσεις που είναι ανάγκη να γίνουν.
Η απάντηση του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ήταν ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στο Δήμο κάποια ενημέρωση για το συγκεκριμένο κονδύλι. Σε ό,τι αφορά την επισήμανση του Κώστα Τσαπόγα, ότι το ρέμα στο Φραγκοπήγαδο χρειάζεται καθαρισμό, ο δήμαρχος είπε ότι θα πάει άμεσα συνεργείο του Δήμου να προβεί στην απαραίτητη παρέμβαση.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004