Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 18:04

Διαμαρτυρία στο Διοικητήριο και από τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων

Χρήστος Τσάμης, Γιώργος Καπερώνης, Παναγιώτης Αλευράς, Νίκος Ξυπόλιτος και Μανώλης Ηλιόπουλος Χρήστος Τσάμης, Γιώργος Καπερώνης, Παναγιώτης Αλευράς, Νίκος Ξυπόλιτος και Μανώλης Ηλιόπουλος

ΦΟΡΟΙ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, 
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Τη διαμαρτυρία τους για τα απολύτως ατελέσφορα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, τα οποία εντούτοις μειώνονται ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση των ίδιων και γενικά της κοινωνίας, εκδήλωσαν σήμερα το πρωί οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του Νομού.

Εκπρόσωποι των πρατηριούχων με τον πρόεδρο του Σωματείου τους, Γιώργο Καπερώνη, επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, στον οποίο παρουσίασαν τις θέσεις τους και παρέδωσαν τη διακήρυξη της Ομοσπονδίας τους. Εκείνος από την πλευρά του συμφώνησε με τα αιτήματα των πρατηριούχων, ενώ εξέφρασε και ο ίδιος την άποψη ότι «τα μέτρα που παίρνονται δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιδιώκουν να λύσουν»! Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι θα προωθήσει τη διακήρυξη των πρατηριούχων στην κεντρική εξουσία και πως και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας ετοιμάζουν σχετικό υπόμνημα.
Οι πρατηριούχοι τόνισαν ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι η χαριστική βολή για καταναλωτές και πρατηριούχους, παρ’ ότι, όπως υπογράμμισαν, τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα τόσο μειώνονται τα έσοδα του κράτους, γιατί μειώνεται η κατανάλωση.
Τόνισαν ότι πρέπει να ελεγχθεί η διακίνηση των καυσίμων σε όλα τα στάδια, υπογραμμίζοντας ότι η λαθρεμπορία δεν γίνεται στα πρατήρια, τα οποία ελέγχονται απόλυτα, αλλά σε προηγούμενα στάδια.
Ζήτησαν επίσης να ακυρωθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το σύστημα «Ήφαιστος», τονίζοντας κατηγορηματικά ότι οι ποινές αυτές οφείλονται στην προβληματική λειτουργία του ίδιου του συστήματος και σε καμία περίπτωση σε παραβάσεις των πρατηριούχων.
Ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Γιώργος Καπερώνης, σχολίασε ότι αυτά τα μέτρα έχουν έναν «εκδικητικό χαρακτήρα» απέναντι στους πρατηριούχους και τους καταναλωτές, ενώ κάλεσε και τους βουλευτές να τοποθετηθούν δημοσίως για τα αιτήματά τους, καθώς σχολίασε ότι κατ’ ιδίαν όλοι αναγνωρίζουν πως είναι δίκαια, χωρίς όμως να κάνουν τίποτα παραπάνω.
Στ.Μ.