
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, που τόνισε ότι ο Μανώλης Μάκαρης έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει καλές ιδέες και μπορεί να συμβάλει στη λήψη καλύτερων αποφάσεων. Επίσης η εκπρόσωπος της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης” Αντωνία Μπούζα, η επικεφαλής της “Πράσινης Πελοποννήσου” Δήμητρα Λυμπεροπούλου, η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακή σύμβουλος των “Νέων Δρόμων (Γιώργος Δέδες) Μαρία Βεργινάδη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέργας Γιώργος Κουρεντζής.
Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μαρία Αγγελή και Χρήστος Αναστασόπουλος, ενώ ο Σταμάτης Μπεχράκης απουσίασε λόγω ασθενείας.
Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε εμμέσως στις εκλογές του 2019, σημειώνοντας ότι η παράταξή του παρουσίασε έγκαιρα πλήρες πρόγραμμα δράσης και έργων για τους πιο σημαντικούς τομείς όπως τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλοντ, τη σύγχρονη διοίκηση.
Πρόσθεσε ότι με την απλή αναλογική διαμορφώθηκε ένα νέο τοπίο που διαλύει τις ηγεμονικές πρακτικές και διαμορφώνει συνθήκες προγραμματικών συγκλίσεων, πλουραλισμού και δημοκρατίας. Ακόμη ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι η παράταξή του επιδιώκει τη συνεργασία και τη συνεννόηση και σε ορισμένες περιπτώσεις την έχει κατορθώσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα πιο κρίσιμα ζητήματα για το Δήμο Καλαμάτας, είπε ο επικεφαλής του Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Υπογράμμισε ότι πρέπει να απορρυπανθεί η μεγάλη περιβαλλοντική πληγή, που τόνισε ότι είναι η Μαραθόλακκα και ζήτησε τη συνδρομή και της Περιφέρειας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναφέρθηκε ακόμη ο Μανώλης Μάκαρης στη διαλογή των απορριμμάτων και περιέγραψε ως παραδειγματική τη μέθοδο που ακολουθεί ο Δήμος. Επίσης σημείωσε ότι ζήτημα προτεραιότητας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, τονίζοντας ότι 3,5 χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα υπάρχουν ακόμη περιοχές του Δήμου που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Επιπλέον μίλησε για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο είπε ότι η παράταξή του πρότεινε, για την ανάγκη αναβίωσης των κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων, την ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, όπως και για την υλοποίηση έργων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αγωγής, όπως τη δημιουργία πάρκων σε κάθε συνοικία της πόλης.
Ο Μανώλης Μάκαρης κάλεσε στο βήμα για χαιρετισμό και τον ακτιβιστή Στάθη Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε για την εξόρυξη υδρογονανθράκων τόσο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο όσο και τον Μεσσηνιακό και Λακωνικό Κόλπο, καλώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας να ενημερώσουν τους πολίτες.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004