Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 15:56

Ταξικό αγώνα για να πάρουν οι εργαζόμενοι την εξουσία ζήτησε το ΠΑΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» φώναξαν σήμερα στους δρόμους λαϊκών συνοικιών της Καλαμάτας, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συμμετείχαν στη μεγάλη απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ.

Η μέρα για το ΠΑΜΕ ξεκίνησε από πολύ νωρίς, καθώς μέλη του περιφρούρησαν την απεργία σε διάφορους χώρους δουλειάς, όπως η ΔΕΗ.
Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου μίλησαν ο Κώστας Πετρόπουλος από την ΠΑΣΕΒΕ, ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος από την ΠΑΣΥ, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Το κεντρικό μήνυμα των ομιλιών ήταν ότι, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, οι εργαζόμενοι θα είναι πάντα το αντικείμενο της εκμετάλλευσης από τους οικονομικά ισχυρούς, ενώ μόνο στη λαϊκή εξουσία τον πλούτο από την εργασία των εργαζομένων θα τον καρπούνται αποκλειστικά οι ίδιοι.
Η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στο Ανατολικό Κέντρο (παλιό στρατόπεδο, μέσω των οδών Μαυρομιχάλη και Λακωνικής, ενώ η επιστροφή στην πλατεία 23ης Μαρτίου έγινε από την Καλλιπατείρας, τη Φαρών, το Επισκοπείο και την Υπαπαντής.
Στ.Μ.