Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 18:02

Με απουσίες και ενστάσεις, λόγω απεργίας, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Με απουσίες και ενστάσεις, λόγω απεργίας, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δεν θα συμμετέχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, καθώς υπογραμμίζει ότι σε μέρα γενικής απεργίας το Σώμα θα έπρεπε να δείξει τη συμπαράστασή του στους απεργούς εργαζόμενους και να μεταθέσει τη συνεδρίασή του.

Μάλιστα, η αποψινή συνεδρίαση είναι διπλή, καθώς στις 8.00 θα γίνει ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό και ισολογισμό του 2011, ενώ στις 8.30 θα ξεκινήσει δεύτερη συνεδρίαση για σειρά θεμάτων.
Ότι δεν θα προσέλθουν στη συνεδρίαση ανακοίνωσαν οι τρεις σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Διασάκος, Τάσος Νιάρχος και Κώστας Μιχαλόπουλος. Την αντίθεσή του για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης τη μέρα της γενικής απεργίας, δηλώνει και ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος ωστόσο θα συμμετέχει κανονικά.
Σε σχετική γραπτή δήλωση του κ. Μπεχράκη τονίζεται το εξής: «Δεν είναι σωστό να διεξάγεται Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα διπλό, την ημέρα της απεργίας των εργαζομένων των ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην προετοιμασία του Δημοτικού Συμβουλίου εξαναγκάζονται ουσιαστικά σε απεργοσπασία ή να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους απεργούς συναδέλφους τους. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων του Δήμου Καλαμάτας δημιούργησε προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον όσο αφορά το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, την ενημέρωσή του πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και πρωτίστως του θέματος του ισολογισμού του Δήμου Καλαμάτας».