Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 02:06

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΦΑΡΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΙΜΕΝΑΣ
Εξαιρετικής σημασίας η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και αναμένεται ότι η αίθουσα θα γεμίσει από κόσμο που αγωνιά για τα δύο κορυφαία θέματα που θα συζητηθούν, το μέλλον των σχολών της Φάρις (Ωδείο, Χορός, Εικαστικά) και του προλιμένα της Καλαμάτας.

Την αποψινή συνεδρίαση προκάλεσαν οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που κατέθεσαν σχετική έγγραφη αίτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από τη μη ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στα προφορικά τους αιτήματα για τη συζήτηση των δύο θεμάτων.
Όσον αφορά τον προλιμένα, εκείνο που προκαλεί ανησυχία για πιθανή παρέμβαση που θα καταστρέψει τη μοναδική αμμουδιά, είναι ο χάρτης που φέρεται να έχει εγκριθεί, στο πλαίσιο της έγκρισης του προγραμματικού σχεδίου του λιμανιού. Στο χάρτη αυτό ο προλιμένας χαρακτηρίζεται ως τουριστικός και ναυταθλητικών δραστηριοτήτων. Υπάρχει λοιπόν έντονη ανησυχία ότι ανοίγει η κερκόπορτα για τη δημιουργία μαρίνας, που θα καταστρέψει την αμμουδιά του προλιμένα.
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κατοίκων Παραλίας καλεί τον κόσμο να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση, στις οκτώ το βράδυ, «για να μην αλλάξει η μορφή του προλιμένα, για να μην καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον και η χρηστικότητα της μοναδικής αυτής παραλίας». Η επιτροπή υπογραμμίζει: «Σεβόμαστε την ξεχωριστή αυτή κληρονομιά και υπερασπιζόμαστε την ταυτότητα της πόλης μας».
Όσον αφορά τις Σχολές της Φάρις, οι γονείς διαμαρτύρονται για την «τακτοποίηση» που έχει γίνει στα δίδακτρα, που ανεβάζει το κόστος σπουδών, ενώ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους ωρομίσθιους καθηγητές, οι οποίοι εργάζονται χωρίς να έχει εγκριθεί ακόμη ο διορισμός τους και κατά συνέπεια είναι απλήρωτοι! Υπάρχει λοιπόν μεγάλη ανησυχία ότι υποβαθμίζεται το επίπεδο των Σχολών της Φάρις, η πολιτιστική προσφορά της οποίας είναι ανεκτίμητη.
Σημειώνεται ότι κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην αποψινή συνεδρίαση έχουν απευθύνει και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στ.Μ.