Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 18:58

Διακοπή εργασιών στον Ταΰγετο, σταμάτησε το έργο των 3.000.000 ευρώ

Διακοπή εργασιών στον Ταΰγετο, σταμάτησε το έργο των 3.000.000 ευρώ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Διακοπή εργασιών έχει κάνει εδώ και 20 μέρες ο ανάδοχος του έργου των 3.000.000 ευρώ στον Ταΰγετο, χρηματοδότηση που είχε εγκριθεί προς το Δήμο Καλαμάτας από τον Αλέξη Χαρίτση όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω ακραίων καιρικού φαινομένου…

Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου ζήτησε σήμερα, κατά την τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης. 

Όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης, ανακοίνωσε ότι ο ανάδοχος έχει κάνει διακοπή εργασιών εδώ και 20 ημέρες γιατί είναι απλήρωτοι δύο λογαριασμοί. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, από την πλευρά του πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το οποίο προέρχεται η συγκεκριμένη χρηματοδότηση. 

Ο δήμαρχος είπε ότι έχει επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει στείλει και σχετικό έγγραφο. Πάντως δεν έδειξε να είναι αισιόδοξος ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το επόμενο διάστημα.

Οι δύο απλήρωτοι λογαριασμοί του αναδόχου έχουν υποβληθεί τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, ενώ ο δήμαρχος ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα γίνονταν πληρωμές λογαριασμών που είχαν υποβληθεί τον Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους. 

Φαίνεται ότι η ανησυχία είναι μεγάλη διότι η έκτακτη ανάγκη με τον κορονοϊό κατευθύνει τις πιστώσεις στην προτεραιότητα αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Στ.Μ.