Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, απέρριψε την πρόταση του δημοτικού συμβούλου να οριστούν οι εκπρόσωποι από το Δημοτικό Συμβούλιο και τόνισε ότι πρόκειται για θέμα δικής του αρμοδιότητας.
Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει πολύ έντονα το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει προκαλέσει αίσθηση στην κοινωνία της Καλαμάτας, μετά από τις απολύσεις πέντε εργαζομένων της “Στέγης της Εκκλησίας” στις αρχές του χρόνου. Στις απολύσεις αυτές εμπλέκεται, δυστυχώς, και ο Δήμος Καλαμάτας, ακριβώς λόγω της συμμετοχής του στο Διοικητικό Συμβούλιο της “Στέγης της Εκκλησίας” με δύο άτομα.
Ακόμη και σήμερα, σχεδόν έξι μήνες μετά τις απολύσεις, δεν έχει γίνει σαφές εάν για τις απολύσεις αυτές ψήφισαν ή όχι οι δύο εκπρόσωποι τους οποίους είχε ορίσει ο πρώην δήμαρχος.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004