Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 19:00

“Να αγαπάς τη ζωή και να δημιουργείς” - Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Σαράντος Μαρινάκης, Φίλιππος Χαμαργιάς, Άγγελος Χρονάς, Εένη Βλαχάβα, Καλλιόπη Σπυροπούλου Σαράντος Μαρινάκης, Φίλιππος Χαμαργιάς, Άγγελος Χρονάς, Εένη Βλαχάβα, Καλλιόπη Σπυροπούλου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ο σχεδιασμός του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) για τη φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών (6 Ιουνίου) ήταν η διοργάνωση μιας μεγάλης ενημερωτικής εκδήλωσης. Οι περιορισμοί όμως λόγω του κορονοϊού δεν το επιτρέπουν. Ωστόσο αύριο το ΚΕΠΕΠΨΥ θα απευθυνθεί στους πολίτες, ιδιαίτερα στους γονείς, σε περίπτερο που θα λειτουργήσει το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να διανείμει και ενημερωτικό υλικό…

Σήμερα οι εκπρόσωποι της διοίκησης και της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΠΕΠΨΥ, σε συνέντευξη Τύπου, μίλησαν για την Παγκόσμια Μέρα και το μήνυμα που αυτή στέλνει, το οποίο είναι μήνυμα ζωής και δημιουργίας. 

Η Ελένη Βλαχάβα, επιστημονικό στέλεχος του ΚΕΠΕΠΨΥ, ψυχολόγος, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας το Κέντρο απευθύνθηκε στα παιδιά και τους μεγάλους, ζητώντας τους να μιλήσουν μέσα από τη τέχνη για το μήνυμα της μέρας. Έτσι λοιπόν μικροί και μεγάλοι έστειλαν στο ΚΕΠΕΨΥ καλλιτεχνικές δημιουργίες, ζωγραφιές, τραγούδια και το Κέντρο τα προβάλλει με βίντεο που έχει αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μήνυμα του ΚΕΠΕΠΨΥ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, είπε η κ. Φλαχάβα, είναι “Ν’ αγαπάς τη ζωή και να δημιουργείς”. 

Για την Παγκόσμια Μέρα μίλησαν ακόμη ο αντιπρόεδρος του Κέντρου, αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Φίλιππος Χαμαργιάς, όπως και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, μέλος του Δ.Σ., Σαράντος Μαρινάκης. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, η πρόληψη χρειάζεται καθημερινή επαγρύπνηση, ανέφερε ότι το πρόβλημα των εξαρτήσεων είναι μεγάλο και είπε ότι τα αίτια είναι διάφορα, όπως η έκπτωση των ηθικών αξιών και η αλλαγή των προτύπων.

Η γραμματέας του ΚΕΠΕΠΨΥ, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Καλλιόπη Σπυροπούλου, από την πλευρά της τόνισε ότι η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών είναι μέρα γιορτής για τη ζωή. Είπε ότι εκεί που χρειάζεται να επενδύσουν οι γονείς είναι στην επικοινωνία τους με τα παιδιά τους, η οποία αποτελεί την καλύτερη πρόληψη. 

Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ, περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, είπε ότι η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών είναι για εκείνον μέρα προβληματισμού και μέρα κατά την οποία πρέπει να γίνεται ο απολογισμός της προσπάθειας για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις. Ο κ. Χρονάς αναφέρθηκε ακόμη στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φορέων και του ΚΕΠΕΠΨΥ και στην προσπάθεια αυτή η συνεργασία να ενισχύεται συνεχώς. 

Τέλος ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ ενημέρωσε για το περίπτερο του Κέντρου που θα λειτουργήσει αύριο στην κεντρική πλατεία και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει για γνωριμία και συζήτηση. 

Στ.Μ. 





Πολυμέσα