Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 14:02

Μεγάλη συμμετοχή στην ακρόαση για την ταινία για την Καλαμάτα και το 1821

“ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” 
Ικανοποίηση επικρατεί στην παραγωγή της ταινίας για την Καλαμάτα και το 2821, για τη συμμετοχή στην ακρόαση που πραγματοποιήθηκε χθες με σκοπό την επιλογή ηθοποιών και κομπάρσων. Είναι η ταινία με τίτλο “Άνεμος Ελευθερίας”, που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας”, το οποίο χρημαδοτοτείται από το ΕΣΠΑ… 

Όπως σημειώνει η παραγωγή, “με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου η προγραμματισμένη ακρόαση ηθοποιών, εθελοντών και κομπάρσων για την επετειακή ταινία «Άνεμος Ελευθερίας».

Δεκάδες συμπολίτες μας, από μαθητές μέχρι συνταξιούχοι, αψήφησαν τη ζέστη και προσήλθαν στην οδό Γεωργούλη 19 μετά τις 18:00 για να αφήσουν τα στοιχεία τους και να έχουν μια σύντομη συνέντευξη με τους συντελεστές της «VIEWMASTER Films A.E.», τον παραγωγό Γιώργο Κυριάκο και τον σκηνοθέτης Στέλιο Χαραλαμπόπουλο.

Η ακρόαση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία λίγο πριν τις 21:00, διεξήχθη με πειθαρχία και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προστασίας ενάντια στη διασπορά του Κορωνοϊού. Από το κάδρο φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι «Καπεταναίοι» της αναπαράστασης που βρέθηκαν από νωρίς στο χώρο δίνοντας τον τόνο.

Συντελεστές και εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη οπότε και θα λάβουν χώρα τα γυρίσματα του «Άνεμου Ελευθερίας», της μοναδικής ουσιαστικά μεγάλης σύγχρονης παραγωγή με θεματολογία το 1821 που εκτός των άλλων αναμένεται να αποτελέσει διαχρονική διαφήμιση για την πόλη μας.

Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στην Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών

φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.»”.