Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 01:01

Τι απαντά ο Βασίλης Καπέλιος για τα αεροπλάνα που δήθεν έφυγαν από τα Κύθηρα για την Καλαμάτα

Τι απαντά ο Βασίλης Καπέλιος για τα αεροπλάνα που δήθεν έφυγαν από τα Κύθηρα για την Καλαμάτα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ KALAMATA JOURNAL 
Δεν στέρησε εναέρια πυροσβεστικά μέσα από τα Κύθηρα για να επιχειρήσουν στην Καλαμάτα, τόνισε με δηλώσεις του στην Kalamata Journal ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος. Αυτό που έγινε το 2017, υπογράμμισε, είναι ότι δόθηκε εντολή σε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, με πορεία από την Ανδραβίδα προς τα Κύθηρα, να κάνει μια-δυο ρίψεις νερού σε πυρκαγιά που είχε μόλις εκδηλωθεί στη Χρυσοκελλαριά, ώστε μην γίνει ανεξέλεγκτη και αυτή, γιατί τότε θα έπρεπε να φύγουν δυνάμεις από άλλα συμβάντα προκειμένου να έρθουν στη Μεσσηνία. Όμως, πρόσθεσε ο κ. Καπέλιος, τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει καμία ρίψη και το αεροπλάνο συνέχισε την πορεία του για τα Κύθηρα…

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Βασιλειάδη, σε κανάλια, όπως στο ΣΚΑΙ, ότι στα Κύθηρα “είχαμε  μια θερμή έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων και απαίτησα, ως όφειλα, την επόμενη μέρα από τον διοικητή του ΕΣΚΕ, ο οποίος το μετέφερε στον αρχηγό φαντάζομαι, να έχω εναέρια μέσα με το σύστημα ρολόι, όπως λέμε στη δική μας ορολογία, δηλαδή ένα να φεύγει ένα να έρχεται, ούτως ώστε όλη τη μέρα πάνω στη θερμή περιοχή να έχουμε εναέρια μέσα. Το πρωί λοιπόν ήρθαν τρία καναντέρ, δύο CL215 κι ένα CL415. Το CL415 παρουσίασε βλάβη κι έφυγε και το ζευγάρι των CL215 τα πήρε ο κ. αρχηγός και τα πήγε σε μια φωτιά σε ξερόχορτα στην Καλαμάτα, στο χωριό από το οποίο κατάγεται, χωρίς μάλιστα να με ενημερώσει».

Ο πρώην αρχηγός, Βασίλης Καπέλιος, σε δηλώσεις του στην Kalamata Journal τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είπε ότι εκείνη την ημέρα τον κάλεσε ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και του ζήτησε πυροσβεστικά αεροπλάνα για φωτιά που είχε μόλις εκδηλωθεί στη Χρυσοκελλαριά. Ο κ. Καπέλιος ανέφερε ότι πράγματι ζητήθηκε από ένα αεροπλάνο που πήγαινε από την Ανδραβίδα στα Κύθηρα, να κάνει μια-δυο ρίψεις νερού στη φωτιά στη Χρυσοκελλαριά, ώστε να μην προκύψει και νέο ανεξέλεγκτο μέτωπο. Ο πρώην αρχηγός συνέχισε σημειώνοντας ότι τελικά πήγαν δύο αεροπλάνα στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς, όμως δεν χρειάστηκε να χάσουν χρόνο κάνοντας ρίψεις νερού, διότι με νέα επικοινωνία ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ενημέρωσε ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το συμβάν οι επίγειες δυνάμεις. 

Αυτή είναι η αλήθεια, μας είπε ο κ. Καπέλιος, τονίζοντας ότι ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ευθύνη να αποτρέψει μια νέα ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που θα προκαλούσε τον κατακερματισμό των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε περισσότερα μέτωπα. 

Επιπλέον ο πρώην αρχηγός τόνισε ότι τελικά έχουν αλλάξει τον ισχυρισμό τους όσοι τον κατηγορούν, γιατί στην αρχή έλεγαν ότι δεν διέθεσε καθόλου εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ τώρα λένε πως τελικά επιχείρησαν αεροπλάνα. 

Ακόμη ο κ. Καπέλιος μας είπε ότι συγκεντρώνει στοιχεία ώστε να δώσει απαντήσεις για όλα όσα του καταλογίζονται, χωρίς να μπορούν να αμφισβητηθούν. 

Τέλος ανέφερε ότι έχει ήδη αποσταλεί εξώδικο σε όσους έχουν στραφεί εναντίον του καταλογίζοντάς του πράξεις και ενέργειες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ είπε ότι θα προσφύγει και στη δικαιοσύνη. 

Στ.Μ.