Η πρόταση για την ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη έγινε από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, σε πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της διοίκησης του Συλλόγου “Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας”. Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του Συλλόγου πρότειναν στο δήμαρχο την πραγματοποίηση της συναυλίας με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, για τον γιορτασμό των 95 χρόνων του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με τη μεγάλη πολιτική προσωπικότητα.
Οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων αναφέρθηκαν στο τεράστιο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και τη συμμετοχή του με τη δράση του, το καλλιτεχνικό και το πνευματικό του έργο στους αγώνες του ελληνικού λαού.
Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, πρότεινε στη συναυλία να συμμετέχουν η Φιλαρμονική Καλαμάτας και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, προκειμένου να δείξουν τη διαχρονικότητα του έργου του.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, πρότεινε επίσης να δοθεί, κατ’ εξαίρεση, το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε δρόμο της Καλαμάτας, όσον είναι είναι ζωή.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004