Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 18:55

Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μιλούν οι μηχανικοί και κλιμακώνουν

Ειρήνη Μουντανέα, Κώστας Μπούρας, Παναγιώτα Μπαξιβανάκη και Γιώργος Τζαμουράνης, από αρχείο Ειρήνη Μουντανέα, Κώστας Μπούρας, Παναγιώτα Μπαξιβανάκη και Γιώργος Τζαμουράνης, από αρχείο

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα χαρακτηρίζουν όλοι οι κλάδοι των μηχανικών της περιοχής μας, την επαναφορά της τροποποίησης που λίγες ημέρες πριν καταψηφίστηκε στη Βουλή, για την υπαγωγή του κλάδου υγείας των μηχανικών στον ΕΟΠΥΥ και για την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η Συντονιστική Επιτροπή των μηχανικών ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποιήσεων των διπλωματούχων μηχανικών έκανε τον εξής απολογισμό των μέχρι τώρα ενεργειών: «Ήταν μεγάλη και πρωτόγνωρη η συμμετοχή των μηχανικών του Νομού μας σε όλες τις κινητοποιήσεις που είχαμε προγραμματίσει. Ιδιαίτερα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι στον νομό μας ματαιώσαμε όλες τις δημοπρασίες και τη συγκρότηση των επιτροπών για όλο το διάστημα των κινητοποιήσεων σε συνδυασμό μάλιστα με την απόφαση των συναδέλφων εργοληπτών να μην συμμετέχουν σε αυτές».
Όσον αφορά την επαναφορά της τροπολογίας που καταψηφίστηκε την Πέμπτη από τη Βουλή, η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, η οποία δια του υπουργού των Οικονομικών επανέφερε τη μη ψηφισθείσα από τη Βουλή τροπολογία, για την ένταξη του κλάδου υγείας μας στον ΕΟΠΥΥ και την κατάργηση της εισφοράς 2% και 2% υπέρ ΤΕΕ. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της χώρας μας, αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και οδηγεί τη σκέψη μας σε άλλες εποχές αλήστου μνήμης. Καλούμε τους βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα αυτούς που ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης των διατάξεων που μας αφορούν, να επανεκτιμήσουν τη στάση τους και να μην ψηφίσουν ξανά μέτρα που εξαφανίζουν το ΤΕΕ και εξαθλιώνουν τον μηχανικό μαζί με ολόκληρη την κοινωνία».
Επιπλέον όμως η Επιτροπή καταγγέλλει την κυβέρνηση και επειδή πέρασε από τη Βουλή τροπολογία «για την "παράκαμψη"του συστήματος του ΤΕΕ σε σχέση με τη βεβαίωση που δίνει ο μηχανικός προκειμένου να γίνουν μεταβιβάσεις ακινήτων».
Όσον αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί «όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στην πόλη μας από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς. Συνάδελφοι, τώρα που κορυφώνεται ο αγώνας μας να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για επίτευξη των στόχων μας, αγνοώντας όλους εκείνους οι οποίοι με κάθε τρόπο θέλουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα».
Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ειρήνη Μουντανέα, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Παναγιώτα Μπαξιβανάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Κωνσταντίνος Μπούρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Γιώργος Γεωργουλόπουλος και η γενική γραμματέας της ΑΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, Αναστασία Κυριακοπούλου.