Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 21:35

Και η παράταξη της «Αλλαγής» αύριο στην κατάληψη των δικαστηρίων

Και η παράταξη της «Αλλαγής» αύριο στην κατάληψη των δικαστηρίων

ΘΕΡΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ 
ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Οι αλλαγές που επιβάλλονται από την τρόικα και την κυβέρνηση στο επάγγελμα των δικηγόρων εξυπηρετούν τα συμφέροντα πολυεθνικών δικηγορικών εταιριών, υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας.

Υπογράμμισε ότι τάσσεται στο πλευρό τους και αύριο το πρωί θα παραστεί στο συμβολικό αποκλεισμό των δικαστηρίων.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας στη δήλωσή του για το θέμα των δικηγόρων σημείωσε: «Συμπαριστάμεθα στο δίκαιο αγώνα των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας και κατ’ επέκτασιν του δικηγορικού κόσμου της χώρας, ενάντια στα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που οδηγούν στην κατάργηση, ουσιαστικά, του δικηγορικού σώματος. Διαχρονικά ο δικηγορικός κόσμος υπήρξε μπροστάρης σε όλους τους αγώνες του έθνους, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα, υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Γιατί χωρίς τους νομικούς παραστάτες, τους δικηγόρους, ο κάθε πολίτης είναι αδύναμος μπροστά στην εξουσία αλλά και στα όποια συμφέροντα. Διότι οι δικηγόροι υπηρετούν το οχυρό της δημοκρατίας που είναι η δικαιοσύνη.
Με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα τους και θα δώσουμε το «παρών» στο συμβολικό αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου την Τετάρτη.
Διαπιστώνουμε την ομοψυχία όλων των δικηγόρων της Καλαμάτας και της Ελλάδος γενικότερα ενάντια στις άδικες νομοθετικές ρυθμίσεις που βάλλουν το χώρο της δικαιοσύνης, στο βωμό της εξυπηρέτησης πολυεθνικών δικηγορικών εταιριών που πλήττουν τους ιεροφάντες της επιστήμης του δικαίου και καταλύουν κάθε έννοια στοιχειώδους επαγγελματικής ελευθερίας, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών.
Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους και σήμερα και σε κάθε απεργιακό αγώνα που αποτελεί συνέχεια της περιφρούρησης των αιτημάτων του δικηγορικού κόσμου ενάντια στη φαλκίδευση των δικαιωμάτων τους».