Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 03:08

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μαρία Αγγελή από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μαρία Αγγελή από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Η Μαρία Αγγελή ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, με τον ισχυρισμό ότι η παράταξη προτιμά να μείνει σταθερή στον ιδεολογικό προσανατολισμό της αντί να συνάψει συνεργασία με τη δημοτική αρχή για το καλό του τόπου. Η δήλωση της ανεξαρτητοποίησης διαβάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Σώματος, Δημήτρη Πολίτη, ενώ ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση του Μανώλη Μάκαρη με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι η ανεξαρτητοποίηση αυτή είναι αποτέλεσμα “καλέσματος αποστασίας” που έκανε ο δήμαρχος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος μίλησε για πανικό που έχει κυριεύσει τον Μανώλη Μάκαρη με αποτέλεσμα να μειώνει και να προσβάλλει προσωπικότητες και συνεργάτες του μιλώντας για αποστασίες…

Η αντιπαράθεση έφτασε στα άκρα όταν ο δήμαρχος αναφερόμενος στα περί αποστασίας μίλησε για τα Ιουλιανά του ‘65, ενώ ο Μανώλης Μάκαρης τον κάλεσε να σταματήσει να μιλάει διαβάζοντας από τον υπολογιστή του και πιο συγκεκριμένα του είπε “διαβάζετε αυτά που σας έχουν γράψει οι σύμβουλοί σας, αυτά δεν είναι δικά σας λόγια,  που ξέρετε εσείς από αποστασίες; Έχετε αυτή την ιστορική γνώση να μιλήσετε για αποστασίες;” Ο δήμαρχος σχολίασε τότε ότι “πρέπει να έχουμε κάποια πολιτική ηθική, να σκεπτόμαστε όταν μιλάμε” και ο Μανώλης Μάκαρης ανταπάντησε “Μιλάτε εσείς για πολιτική ηθική, που φέρατε τη Χρυσή Αυγή εδώ πέρα;”

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Μαρία Αγγελή δεν συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως η δήλωση ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μάκαρη για την ευκαιρία που μου έδωσε να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και να δηλώσω την εκτίμησή μου για το έργο που προσφέρει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Μπρεχράκη και τον κ. Αναστασόπουλο για τη συνεργασία αλλά και όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την παράταξη, την οποία πάντα θα σκέφτομαι με θετικά συναισθήματα.  

Σέβομαι την ιδεολογία και την πορεία κάθε ανθρώπου σε πολιτικούς χώρους παρόλα αυτά διαφωνώ στο να επηρεάζουν τις αποφάσεις μιας αυτοδιοικητικής παράταξης και να μπαίνουν ως εμπόδια σε συνεργασίες που αφορούν το καλό του τόπου.

Αναγνωρίζω στον κ. Μάκαρη και σε άλλα μέλη την προσπάθεια να υπάρχουν ισορροπίες, λογικό όμως είναι σε μια δημοκρατική παράταξη να κυριαρχεί η πλειοψηφία προς χάρη της ομοιογένειας της παράταξης αλλά και για να μπορώ να είμαι συνεπής στον εαυτό μου και στα πιστεύω μου οφείλω να προχωρήσω στην ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι η παράταξη έχει από το 2014 ξεκάθαρα προοδευτική κατεύθυνση, την οποία η Μαρία Αγγελή γνώριζε εξ αρχής. Είπε λοιπόν ότι ο πραγματικός λόγος της ανεξαρτητοποίησής της είναι η προσχώρησή της στην παράταξη του δημάρχου. 

Παρόλα αυτά ευχήθηκε στην Μαρία Αγγελή καλή επιτυχία “στην καινούργια παράταξη στην οποία προφανώς θα εισχωρήσει”, καθώς επίσης δήλωσε ότι “χαιρόμαστε που μέσα από τις τάξεις του Ανοιχτού Δήμου έχουν δημιουργηθεί σημαντικά στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”. 

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης Καλαμάτα Ξεκινάμε. Συγκεκριμένα σχολίασε την απουσία της Μαρίας Αγγελής από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  όπως και του Γιάννη Δούβα, που επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση, λέγοντας: “Γιατί δεν είναι εδώ; Φοβούνται κάτι; Ντρέπονται; Αν υπάρχει ηθική στην πολιτική θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους”. 

Στ.Μ.