Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 18:20

Η ταινία ξεκινά, θερμό κάλεσμα για τη συμμετοχή του κόσμου

Παντελής Δρούγας, Νικόλαος Ζαχαριάς, Θανάσης Βασιλόπουλος, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Κυριάκος Παντελής Δρούγας, Νικόλαος Ζαχαριάς, Θανάσης Βασιλόπουλος, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Κυριάκος

“ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” 
Ξεκινούν τις επόμενες μέρες, μετά από συνεχείς αναβολές λόγω πανδημίας αλλά και της πρόωρης απώλειας της σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου, τα γυρίσματα της ταινίας “Άνεμος Ελευθερίας”, η οποία αναφέρεται στην Επανάσταση του ‘21 και πιο συγκεκριμένα στο ρόλο που διαδραμάτισε η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου κατά την προεπαναστατική περίοδο ώστε να ακολουθήσει το μεγάλο τόλμημα. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και συντελεστές, απευθύνθηκε θερμό κάλεσμα στον κόσμο να λάβει μέρος στην ταινία, με τη διαβεβαίωση της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τονίστηκε ότι η ταινία θα είναι υψηλού επιπέδου, με σημαντικούς συντελεστές και με την προσδοκία να παιχτεί, εκτός από τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, και στο εξωτερικό…

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η ταινία αποτελεί το δεύτερο έργο του προγράμματος “Καλαμάτα 1.821 - Δρόμοι Ελευθερίας”. Αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως συντονιστή, με εταίρους το Δήμο Καλαμάτας-Φάρις και την εταιρία View Master Films. Το πρώτο έργο έχει παραδοθεί, επισήμανε ο δήμαρχος και είναι το Ψηφιακό Μουσείο “Καλαμάτα 1821” στο ισόγειο του Δημαρχείου της Αριστομένους, το μοναδικό ψηφιακό μουσείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ο δήμαρχος λοιπόν κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στα γυρίσματα και τόνισε ότι η ταινία αυτή θα προβάλλει την περιοχή. Ανάλογο κάλεσμα έκαναν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Νικόλαος Ζαχαριάς, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής του προγράμματος, ο πρόεδρος της View Master Films Γιώργος Κυριάκος και ο σκηνοθέτης της ταινίας Στέλιος Χαραλαμπόπουλος. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζαχαριάς ανέφερε πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τρίτο έργο, τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του κόσμου, ο καθηγητής κ. Ζαχαριάς τόνισε ότι αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για το άρτιο αποτέλεσμα της ταινίας όσο και επειδή ο κόσμος που θα συμμετέχει θα είναι σαν να αποδίδει τιμή στους προγόνους του που αγωνίστηκαν το ‘21, ενώ θα είναι και ένα γεγονός που οι συμμετέχοντες θα το ανακαλούν στη μνήμη τους με συγκίνηση κάθε φορά που θα βλέπουν την ταινία. 

Ο κ. Κυριάκος σημείωσε ότι στα γυρίσματα θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, θα γίνουν τεστ, θα γίνεται θερμομέτρηση, θα τηρούνται οι αποστάσεις, θα γίνεται χρήση μάσκας. 

Ακόμη ο πρόεδρος της View Master Films ανέφερε ότι ο μεγάλος χορηγός της ταινίας είναι το Ίδρυμα Βικτωρίας και Γεωργίου Καρέλια, καθώς επίσης ανακοίνωσε τη συμμετοχή και του μεσσήνιου ηθοποιού Γιώργου Γιαννόπουλου. 

Σημειώνεται ότι η ταινία θα είναι ιδιοκτησία της View Masters Films.

Ο σκηνοθέτης κ. Χαραλαμπόπουλος επισήμανε το ενδιαφέρον στοιχείο, ότι κατά διαβολική σύμπτωση, όπως είπε χαρακτηριστικά, όπως κινδυνεύει να γίνει με εμπόδια, λόγω του κορονοϊού, ο γιορτασμός της επετείου των 200 χρόνων, έτσι δεν έγινε ο γιορτασμός για τα 100 χρόνια, λόγω τότε της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πάντως ο κ. Χαραλαμπόπουλος διαβεβαίωσε ότι η ταινία θα ολοκληρωθεί και υπογράμμισε ότι πρόκειται για πάρα πολύ σημαντική δημιουργία, με την έννοια ότι για το ΄21 δεν υπάρχουν ταινίες παρ’ότι πρόκειται για γεγονός τεράστιας διεθνούς σημασίας, στο οποίο έλαβαν μέρος κορυφαίες προσωπικότητες. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον Περραιβό. 

“Ζητάμε συμπαράσταση, θέλουμε κόσμο, θέλουμε παιδιά” τόνισε τέλος ο κ. Χαραλαμπόπουλος, που επισήμανε ακόμη ότι στην ταινία θα παιχτεί ένα ανέκδοτο κλέφτικο τραγούδι, σε μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη. 

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στα γυρίσματα μπορούν να καλέσουν για πληροφορίες στο τηλέφωνο 6987693905. 

Στ.Μ.