Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 01:32

Πιο σφιχτός από ποτέ ο προϋπολογισμός που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Πιο σφιχτός από ποτέ ο προϋπολογισμός που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Π. ΝΙΚΑΣ: ΘΑ ΣΤΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση τόσο του νέου τεχνικού προγράμματος όσο και του νέου προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμάτας. «Θα στύψουμε την πέτρα», είπε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, θέλοντας να δείξει πόσο σφιχτός θα είναι ο νέος προϋπολογισμός.

Η εισήγηση για το νέο τεχνικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα έτοιμη και θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση της επόμενες εβδομάδες. Όπως τόνισε ο κ. Νίκας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέα έργα μόνο για τις Δημοτικές και τις Τοπικές Κοινότητες, ενώ στην πόλη της Καλαμάτας θα γίνουν μόνο επισκευές και συντηρήσεις, συν τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το ΕΣΠΑ είναι η μόνη ελπίδα για το Δήμο, γι’ αυτό και όλος ο μηχανισμός δουλεύει για την ετοιμασία των μελετών. Σημείωσε δε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπλαση στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, η ανάπλαση στην παλιά αστυνομία, ο ποδηλατόδρομος στο Νέδοντα και η αναβάθμιση εννέα παιδικών χαρών. Τα έργα αυτά δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, αν και σήμερα ο δήμαρχος θα έχει συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες στην Αθήνα. Σκοπός είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης, το οποίο διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης.
Για τον προϋπολογισμό ο δήμαρχος σημείωσε ότι οι προτεραιότητες είναι η διασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού και η συνέχιση του κοινωνικού έργου. Διαβεβαίωσε ότι αυτά δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν και αν χρειαστεί θα ακυρώσει και έργα, ώστε τα χρήματα να πάνε στους παραπάνω σκοπούς.
Στ.Μ.