Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 21:45

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τους υποσιτιζόμενους μαθητές

ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 
Επίθεση στην Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, επειδή «προτάσσει τη συμμαχία… με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ» για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους υποσιτιζόμενους μαθητές, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
«Άραγε πως να μοιάζει στον εργαζόμενο του μεγαλοσουπερμάρκετ, που δουλεύει ελαστικό ωράριο για 400 ευρώ ή που πρόσφατα απολύθηκε και δυσκολεύεται να δώσει ένα ευρώ στο παιδί του για μια τυρόπιτα, η φιλανθρωπία των μεγαλεμπόρων;» ρωτάει το ΠΑΜΕ και καταθέτει τη δική του πρόταση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, η οποία λέει: «Έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, ώστε να δίνεται τουλάχιστον ένα μικρό γεύμα στα παιδιά».

Επιπλέον τονίζει: «Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους Παιδικούς Σταθμούς. Άμεσα διεκδικούμε να μην πληρώνουν τίποτα οι γονείς για την εκπαίδευση των παιδιών. Βιβλία, τετράδια, αναλώσιμα, απολύτως δωρεάν από το κράτος. Μόρφωση για όλα τα παιδιά χωρίς ταξικούς φραγμούς.
Βέβαια, η ευθύνη των παρατάξεων που αποτελούν το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ, δεν βρίσκεται μόνο στο γεγονός πως πήρε τέτοια απόφαση, αλλά κύρια γιατί διαφωνεί με τα παραπάνω αιτήματα και δεν παλεύει γι’ αυτά. Προσπαθούν, με κινήσεις εντυπωσιασμού, να κρύψουν την ευθύνη που έχει ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός και την χείρα βοηθείας που έδωσε στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να περάσει τα μέτρα, συμμετέχοντας σε διαλόγους και κηρύσσοντας απεργίες της τελευταίας στιγμής την τελευταία στιγμή».