Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 09:21

Το Όνειρο και ο Θύμιος Αλεξόπουλος

Το Όνειρο και ο Θύμιος Αλεξόπουλος

ΒΙΒΛΙΟ 
“Το Όνειρό μου είναι ο προσωπικός μου Ήλιος” ισχυρίζεται ο Ευθύμιος Α. Αλεξόπουλος στο βιβλίο του, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καλλίεργον. 
Βιβλίο αποκάλυψη όχι μόνο γιατί ο συγγραφέας του παραθέτει σε αυτό τα εσώψυχά του αλλά γιατί δεν υπάρχει στις σελίδες του ούτε μια αράδα αρνητικής διάθεσης. 

Εύστοχα η εκδότρια, Βασιλική Κατέρη, αναφέρει στο εισαγωγικό της σημείωμα: “Ο Ευθύμιος Αλεξόπουλος ύστερα από ένα προσωπικό εσωτερικό ταξίδι χρόνων σε συνδυασμό με αδιάκοπη μελέτη έχει καταφέρει να μας χαρίσει ένα απόσταγμα ζωής. Δημιούργησε ένα μοναδικό “εργαλείο επιτυχίας”, όπως το αποκαλεί, που, ανάλογα με τον κάθε χρήστη, η διαδρομή προς την ατομική επιτυχία, η κατάκτηση δηλαδή του προσωπικού του Ήλιου, φαντάζει ελκυστική και ενδιαφέρουσα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί ο τρόπος που προσεγγίζει τα επιμέρους θέματα φτάνοντας με εκπληκτική μαεστρία στον πυρήνα των όσων πραγματεύεται”. 

Τίποτα περιττό σε όλα αυτά τα οποία ο αναγνώστης συναντά καθώς διαβάζει το βιβλίο, που η γραφή του ρέει αβίαστα εντείνοντας το ενδιαφέρον από σελίδα σε σελίδα. 

Απόσταγμα οι σκέψεις του συγγραφέα και ούτε ίχνος διδαχτισμού στις εκφράσεις του, παρά μόνο παραδείγματα. “Το όνειρό μου ξεκάθαρο και ζωντανό όσο ζω είναι ο προσωπικός μου ήλιος. Μεσ’ τις ακτίνες ενεργοποιώ τις δυνατότητές μου” λέει ο συγγραφέας. 

Δυνατότητες που κάθε στιγμή επιβεβαιώνονται για όσους πιστεύουν σε αυτές. 

“Εργαλείο επιτυχίας” χαρακτηρίζει ο συγγραφέας το βιβλίο του και είναι γεγονός πως τα τελευταία αρκετά χρόνια πολλά εργαλεία επιτυχίας κυκλοφορούν αναζητώντας τους χειριστές τους. Δικαιολογημένα ο συγγραφέας αναρωτιέται “γιατί βρισκόμαστε σε ένα διαρκές παράπονο ότι δεν έχουμε αυτά που  θέλουμε; Γιατί πραγματικά δυσκολευόμαστε να οδηγηθούμε στην επιτυχία όπως και αν την ορίζει ο καθένας; Γιατί παρασυρόμαστε από το πλειοψηφικό ρεύμα της αδυναμίας προς την επιτυχία;”. 

Δεν είναι εύκολη η απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Είναι όμως αναγκαία να τη δίνει ο καθένας προσωπικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την έννοια της επιτυχίας. Με την προϋπόθεση βέβαια να θέλει να πετύχει, γιατί είναι σίγουρο ότι μπορεί όταν υπάρχει όνειρο. 

Και τι μπορούν να κάνουν τα όνειρα; Ο συγγραφέας αναφέρει στο βιβλίο του “ό,τι βλέπουμε από αυτά που έχει επινοήσει, έχει κατακτήσει, έχει κάνει και έχει κατακτήσει ο άνθρωπος δεν είναι παρά αποτέλεσμα κάποιου μικρού ή μεγάλου ονείρου. Οι αποδείξεις είναι καθημερινά μπροστά μας, η λίστα δεν έχει τελειωμό, περιλαμβάνει κάθε μορφή επιτυχίας από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη”. 

Το όνειρο του συγγραφέα Ευθύμιου Α. Αλεξόπουλου, Θύμιο τον ξέρουν οι φίλοι του στη Μεσσηνία, ήταν να τρέξει στον Μαραθώνιο. Τα κατάφερε και έτρεξε εκεί όχι μία αλλά εφτά φορές. Και για το επίτευγμά του αυτό λέει ο ίδιος : “Πριν το επιχειρήσω δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου όχι μόνο η πιθανότητα να τα καταφέρω αλλά ούτε καν η σκέψη ότι κάποια στιγμή θα το επιχειρούσα. Πίστευα ότι δεν είχα την ικανότητα. Από τη στιγμή όμως που μπήκε στο μυαλό μου και μεταμορφώθηκε σε όνειρό όλα άλλαξαν!”

Θεωρώ πως δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. 

Δεν είναι ανάγκη βέβαια να γίνουμε όλοι Μαραθωνοδρόμοι, αν είναι αυτό που ενδεχομένως σας προβληματίζει. Σημασία έχει να υπάρχει όνειρο και να το διεκδικούμε συνεχώς και να γίνεται η διεκδίκηση αυτή ο εξαίσιος δρόμος προς ό,τι ο καθένας θεωρεί επιτυχία στη ζωή του. 

Θανάσης Παντές

 Το βιβλίο διατίθεται από το site της Καλλίεργον https://www.kalliergon.com/, καθώς και στην Καλαμάτα από το βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις-Δήμητρα Δημοπούλου"