Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 16:43

Ενημέρωση Μαντά από αερολιμενάρχη: Η κίνηση στο αεροδρόμιο θα είναι αυξημένη φέτος κατά 30%

Συνεργασία με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας, Δημήτρη Μανδηλάρη και τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού του αεροδρομίου, Νικόλαο Κωνσταντακόπουλο είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής, η κίνηση στο αεροδρόμιο αναμένεται ότι θα αυξηθεί φέτος κατά 30% περίπου. Επίσης ο κ. Μαντάς τονίζει ότι παραμένει σταθερή η βούληση της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας…

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Μαντά σημειώνεται ότι “όπως ενημέρωσε τον βουλευτή ο κ. Μανδηλάρης, το αεροδρόμιο Καλαμάτας κατά την περυσινή χρονιά ήταν από τα πρώτα περιφερειακά αεροδρόμια σε επιβατική κίνηση, σε σχέση με αυτά που λειτουργούν ακόμη υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Το γεγονός αυτό επιτρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και για τη φετινή χρονιά, δεδομένου ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία, η επιβατική κίνηση για φέτος αναμένεται να είναι κατά 30% αυξημένη. Θετικό αντίκτυπο επίσης αναμένεται να έχει η πραγματοποίηση των απαλλοτριώσεων οι οποίες έχουν ορισθεί να εκδικασθούν στις 17/5, μετά από δύο αναβολές λόγω πανδημίας. Με την ολοκλήρωσή τους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναγκαία επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, η οποία αναμένεται να διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία του αεροδρομίου, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους αιχμής.

Όσον αφορά στα ζητήματα ασφάλειας του αεροδρομίου, ο κ. Κωνσταντακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι είναι αναγκαίο ο έλεγχος των αποσκευών να δοθεί σε ιδιωτική εταιρία, κάτι που συμβαίνει σε άλλα αεροδρόμια της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στις δυνάμεις της Αστυνομίας να επικεντρωθούν περισσότερο στο έργο ελέγχου, φύλαξης και προστασίας των επιβατών και των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, ενώ σε συνδυασμό με την ενίσχυση του προσωπικού κατά τις περιόδους αιχμής, θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της συνολικής ασφάλειας και φύλαξης του αεροδρομίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς επιβεβαίωσε τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην αναβάθμιση του αεροδρομίου, εκτιμώντας ότι με τις κατάλληλες ενέργειες το αεροδρόμιο μπορεί να έχει ένα λαμπρό μέλλον. Επίσης ενημέρωσε αναλυτικά τον αερολιμενάρχη και τον διοικητή για τα αποτελέσματα των πρόσφατων σχετικών επαφών του με τα στελέχη του Υπερταμείου και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα που θα επιβεβαιώσουν την θετική πορεία των εξελίξεων. Τέλος ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε θερμά τον αερολιμενάρχη και τον διοικητή αφενός για τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου, αλλά και αφετέρου για το ενδιαφέρον και τη θετική τους συμβολή στα σχέδια ανάπτυξης του αεροδρομίου".