Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 11:26

Σημαντικό συνέδριο υγείας με παράλληλες εκδηλώσεις

Σημαντικό συνέδριο υγείας με παράλληλες εκδηλώσεις

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Οι εργασίες του διήμερου 4ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας ανοίγουν σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Elite» της Καλαμάτας, ενώ στις 8.00 το βράδυ θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Εκεί, ο Σταύρος Αρβανιτόπουλος, γενικός επιμελητής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «Η Υγεία και η νόσος μέσα από την τέχνη στο διάβα του χρόνου». Επίσης, στην αποψινή εκδήλωση θα τιμηθεί ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης και η βραδιά θα κλείσει με τη μουσική παράσταση «Οι τέσσερις εποχές του φλάουτου» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα από το μεσημέρι έως το βράδυ, θα διεξαχθούν τρία κλινικά φροντιστήρια για γιατρούς και νοσηλευτές, με θέματα την αντιμετώπιση του πολυτραυματία, τη σήψη και το σηπτικό σοκ, καθώς και την άσκηση της νοσηλευτικής.
Όσον αφορά στις ομιλίες των επιστημόνων, που θα γίνουν αύριο από τις 9.00 το πρωί και μετά, περιλαμβάνουν επίκαιρα και σημαντικά θέματα, με ενδιαφέρον και για το κοινό, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παιδική παχυσαρκία, η σχέση μικροβίων - ανθρώπου, ο καρκίνος του μαστού και του προστάτη, η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, κ.α.
Τέλος, αύριο στις 7.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Μεσσήνης και σε συνεργασία με το Δήμο, θα λάβει χώρα μια άλλη ενδιαφέρουσα ειδική εκδήλωση του 4ου Συνεδρίου Υγείας, με το θέμα «Δίαιτα, νηστεία, υγιεινή διατροφή: με τους καρπούς της μεσσηνιακής γης, με έμφαση στο ελαιόλαδο».
Το 4ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, με πρόεδρο τον Μεσσήνιο πανεπιστημιακό Γιώργο Μπαλτόπουλο, συνδιοργανώνουν η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και η Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.