Σημειώνεται ότι στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη χωροθέτηση του μνημείου στην κεντρική πλατεία στη βορεινή πλευρά, κάπου κοντά και ανατολικά στο σιντιβάνι.
Την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη χωροθέτηση τόνισε η παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου διατύπωσε επιφυλάξεις και ζήτησε να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για αποφάσεις, όπως το ζήτησε και η παράταξη της Μαρίας Οικονομάκος.
Ο εκπρόσωπος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη, Ανδρέας Καραγιάννης, ανέφερε ότι το σημείο όπου χωροθετείται το μνημείο δεν είναι κατάλληλο γιατί εκεί υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να “βαρύνει” η βόρεια πλευρά της πλατείας εάν πάει εκεί και το εικαστικό έργο. Αντιπρότεινε το μνημείο να τοποθετηθεί στη νότια πλευρά, κάπου στη συνάντηση της Ιατροπούλου με την κεντρική πλατεία.
Η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της επίσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να χωροθετηθεί το μνημείο στην προτεινόμενη περιοχή στη βόρεια πλευρά της πλατείας, ζήτησε όμως ο χώρος πρασίνου που θα χαθεί να δημιουργηθεί σε άλλο μέρος της πλατείας.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004