Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 18:10

Απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμάτας για υπερωρίες από τα Χριστούγεννα και πιο πριν!

Απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμάτας για υπερωρίες από τα Χριστούγεννα και πιο πριν!

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμάτας δεν έχουν πληρωθεί για την υπερωριακή τους απασχόληση από τα περασμένα Χριστούγεννα και πιο πριν, τόνισε ο σύμβουλος της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”, Σταμάτης Μπεχράκης, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Απάντηση από το δήμαρχο ή αρμόδιο στέλεχος της δημοτικής αρχής δεν δόθηκε για το πότε θα πληρωθούν οι σχολικές καθαρίστριες για τις υπερωρίες τους…

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπεχράκης υπογράμμισε την ηθική πλευρά του θέματος, τονίζοντας ότι οι καθαρίστριες περίμεναν από το Δήμο να πληρωθούν τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια το Πάσχα για να περάσουν με πιο μικρή οικονομική πίεση τις γιορτινές ημέρες, ωστόσο αυτό δεν έγινε. 

Επιπλέον ο Σταμάτης Μπεχράκης είπε ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει ένα σύστημα απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών που στρέφεται ενάντια στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Είπε συγκεκριμένα ότι στέλνει ο Δήμος δύο και τρεις σχολικές καθαρίστριες σε σχολεία, για δύο ώρες, αντί να στείλει μία για περισσότερες ώρες, για να κολλήσει και περισσότερα ένσημα και να συνταξιοδοτηθεί σε μια εύλογη ηλικία. “Καταστρέφουμε τις εργασιακές σχέσεις. Δημιουργούμε προβλήματα στην αγορά εργασίας της πόλης” είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι ο Δήμος δεν διεκδίκησε από την Περιφέρεια πιστώσεις, τονίζοντας ότι μπορούσε να το κάνει, ώστε να χρηματοδοτηθεί η καλύτερη σχολική καθαριότητα των σχολείων. 

Τέλος ο Σταμάτης Μπεχράκης είπε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να αξιοποιήσει και την εργολαβία για τον καθαρισμό των δημοτικών κτιρίων, ώστε να βελτιωθεί η σχολική καθαριότητα. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε ότι “δεν ισχύουν” κάποια θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, δεν έγινε όμως πιο συγκεκριμένος. 

Να σημειωθεί επίσης ότι η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Ελένη Γκλεγκλέ, έθεσε για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα που έχει τεθεί και από τον Τάσο Νιάρχο, της Λαϊκής Συσπείρωσης, επανειλημμένες φορές, για την ανάγκη να ενισχυθεί η σχολική καθαριότητα στο Δημοτικό Σχολείο Θουρίας που αντιμετωπίζει σοβαρή δυσκολία στο συγκεκριμένο τομέα.

Στ.Μ.