Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 15:45

Ο δήμαρχος καλλιεργεί μεγάλες προσδοκίες για τον ερχομό των Ισραηλινών στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο δήμαρχος καλλιεργεί μεγάλες προσδοκίες για τον ερχομό των Ισραηλινών στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “DEFEA 2021” 
“Σημαντική μέρα για την πατρίδα μας” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τη σημερινή, εξαιτίας της παρουσίασης του επενδυτικού σχεδίου της Ισραηλινής εταιρίας, στην οποία παραχωρείται το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ύστερα από διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Ο δήμαρχος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου, σήμερα, η οποία έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης “DEFEA 2021”, που είναι διεθνής έκθεση άμυνας και ασφάλειας, η οποία πραγματοποιείται στο “Metropolitan expo”...

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: “Τη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2021» που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα, επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου της ισραηλινής εταιρείας, ELBIT SYSTEMS LTD, που αφορά την Καλαμάτα και το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων, σε υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Ισραήλ. Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την πατρίδα μας, για την Πολεμική Αεροπορία μας, καθώς παρουσιάστηκε επίσημα το πλάνο της επένδυσης που αφορά το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων στην Καλαμάτα.

Είναι σημαντικό καθώς μέσα από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ, δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας μας να λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Εμείς ως Καλαματιανοί είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων θα λειτουργήσει στην πόλη μας, κάτι που ενισχύει και αναβαθμίζει την 120 ΠΕΑ.

Αναφερόμαστε σε μία τεράστια επένδυση, που πέραν των οικονομικών στοιχείων, ενισχύει την προβολή της Καλαμάτας σε όλο τον κόσμο.

Κλείνω εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του πτητικού έργου θα επιφέρει εξελίξεις σε ότι αφορά και την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου, με την προσθήκη -μεταξύ άλλων- νέου εξελιγμένου ραντάρ εδάφους»”.