Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 08:55

Η πίεση της Μαρίας Οικονομάκου για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Άνθειας

Η πίεση της Μαρίας Οικονομάκου για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Άνθειας

Από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τη φωτιά στην Άνθεια η Μαρία Οικονομάκου κάλεσε τη δημοτική αρχή να ενεργοποιηθεί προκειμένου να ισχύσουν και για τους πυρόπληκτους της συγκεκριμένης περιοχής τα μέτρα στήριξης της πολιτείας. Η απάντηση της δημοτικής αρχής όμως ήταν ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα και οι πυρόπληκτοι θα στηριχθούν από την πολιτεία. Η Μαρία Οικονομάκου επανήλθε στην επόμενη συνεδρίαση αλλά άκουσε περίπου την ίδια απάντηση…

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Μαρία Οικονομάκου αναφέρθηκε για τρίτη φορά στο θέμα, μόνο που αυτή τη φορά το έκανε για να εκφράσει την ικανοποίησή της για την ενεργοποίηση της αντιπεριφέρειας προκειμένου να υποστηριχθούν οι πυρόπληκτοι της Ανθειας, να πει ότι ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος προωθεί το αίτημα για να ενταχθεί η Άνθεια στις πυρόπληκτες περιοχές και να υπενθυμίσει τις απαντήσεις που είχε δώσει η δημοτική αρχή στις προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Μετά τη Μαρία Οικονομάκου ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή δεν αδιαφόρησε αλλά με όσα ίσχυαν ο Δήμος δεν είχε αρμοδιότητα να κάνει κάτι. Όταν άλλαξε το πλαίσιο, συνέχισε ο δήμαρχος, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη στήριξη των πυρόπληκτων, ο Δήμος απευθύνθηκε στην Περιφέρεια για να ενταχθεί η Άνθεια στις πυρόπληκτες περιοχές, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Μαρίας Οικονομάκου ώστε να δοθεί ώθηση στις ενέργειες του Δήμου. 

Όπως και να ‘χει, αξίζει να καταγραφεί το ενδιαφέρον της Μαρίας Οικονομάκου και της παράταξής της για να έχουν και της Άνθειας οι πυρόπληκτοι τη στήριξη που έχουν πληγέντες άλλων πυρόπληκτων περιοχών. 

Στ.Μ.