Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 19:21

Ακάθαρτα τα ρέματα στη Μικρή Μαντίνεια, μπάζα σε ρέματα σε χωριά της Μεσσηνίας

Ακάθαρτα τα ρέματα στη Μικρή Μαντίνεια, μπάζα σε ρέματα σε χωριά της Μεσσηνίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Παρακολουθήσαμε, διαδικτυακά, τη συνεδρίαση σήμερα του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα τις πλημμύρες. Για τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου η συζήτηση που έγινε θα ήταν χρήσιμη, όμως για το κοινό οι πιο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις, κατά την άποψή μας, ήταν της προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Μικρής Μαντίνειας, Μαρίας Χρονοπούλου, που τόνισε ότι τα ρέματα στο χωριό της δεν έχουν καθαριστεί, καθώς και του Δασάρχη Καλαμάτας, Σπύρου Κατσίποδα, που είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα απορρίμματα και κυρίως με τα μπάζα που ρίχνουν διάφοροι στα ρέματα στα χωριά…

Είπε λοιπόν η πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας ότι τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί αλλά και ότι υπάρχουν φρεάτια που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι “πλήρως βουλωμένα”. 

Από την πλευρά του ο Δασάρχης Καλαμάτας, Σπύρος Κατσίποδας, σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικοί οργανισμοί αλλά κυρίως οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να φροντίσουν ώστε να μην απορρίπτονται στα ρέματα απορρίμματα και κυρίως μπάζα, γιατί όταν τα ρέματα κατεβάσουν νερά τότε τα σκουπίδια και τα μπάζα μπορούν να εμποδίσουν τη ροή του νερού και να προκαλέσουν ζημιές. 

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου έγινε με συντονιστή τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Γιάννη Ζαφειρόπουλο, ενώ τοποθέτηση έκανε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι “στόχος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου μας, είναι ο καλύτερος συντονισμός των φορέων που εμπλέκονται λόγω αρμοδιότητας στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Να σημειώσω δε ότι ο Δήμος μας εμπλέκεται σε όλα τα στάδια πολιτικής προστασίας και με ίδιες δυνάμεις επιχειρεί διαρκώς όπου απαιτηθεί. Υπάρχει μόνιμη επιφυλακή, μηχανήματα, σχέδιο επικαιροποιημένο για κάθε φυσική καταστροφή σύμφωνα με τα μνημόνια που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει. Τώρα, ως Δήμος είναι κρίσιμο και επενδύουμε πολλά στην προετοιμασία. Ήδη καθαρισμοί γίνονται από τα τέλη καλοκαιριού. Υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια για τα ρέματα, με τους προέδρους με όλους τους φορείς προκειμένου να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα”.

Στ.Μ.